VILLE STILLE: Thailands prinsesse Ubolratana. Foto: FRED DUFOUR / AFP

Kongens søster ville bli statsminister - kongen sa nei

Thai Raksa Chart stopper lørdagens valgkampplaner etter at Thailands konge kritiserte søsteren for å stille som statsministerkandidat.

  • NTB
Publisert:

Fredag nominerte partiet prinsesse Ubolratana til statsministerkandidat, noe som ikke falt i god jord hos den sittende kong Maha. Thai Raksa Chart har derfor besluttet å stoppe partiets valgkamp foreløpig.

– Akkurat nå må vi reorganisere, og vi vil straks komme med en uttalelse om våre framtidsplaner, sier et høytstående partimedlem til DPA.

Ved 07-tiden lørdag morgen norsk tid kom uttalelsen:

– Vi er lojale mot kongen og hans familie, og vil opptre i tråd med valglov og grunnlov, heter det i uttalelsen.

TIL AKSJON: Kong Maha Vajiralongkorn talte mot søsterens politiske planer på fjernsyn. Foto: PANUPONG CHANGCHAI / THAI NEWS PIX

Thailands konge sa fredag at han mener det er upassende og grunnlovsstridig at prinsesse Ubolratana vil bli statsminister. Ubolratana er hans storesøster, den eldste datteren til avdøde kong Bhumibol.

– Å bringe et høytstående medlem av kongefamilien inn i det politiske systemet er i strid med kongelige tradisjoner og nasjonens kultur. Det er upassende, heter det i en sjelden uttalelse fra kongen.

Les også: Tronskifte og blodig konflikt

Kongen utstedte sent fredag kveld et dekret der det slås fast at ingen medlemmer av kongefamilien bør involvere seg i politikk. Ordren ble lest opp av kongen selv på statlig fjernsyn, melder AP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder