UNDERSØKTE EIENDOM: Bildet fra juli i fjor viser politiet som undersøker eiendommen hvor ofrene ble funnet. Foto: Tijana Martin / AP

Gartner i Canada erkjenner åtte drap

Tobarnsfaren Bruce McArthur (67) ble pågrepet i fjor, etter at politiet hadde funnet de åtte ofrene på og i nærheten av en eiendom i Toronto, hvor han hadde jobbet som gartner.

Den tidligere gartneren har erkjent seg skyldig i overlagt drap på åtte menn med tilknytning til Gay village-området i Toronto i Canada.

Sju av ofrene ble funnet på en eiendom der han hadde jobbet som gartner, mens det åttende offeret ble funnet i en kløft like i nærheten.

Les også: Mistenkt seriedrapsmann gjemte lik i blomsterpotter

Flere menn forsvant

Pågripelsen skjedde seks måneder etter at politiet hadde opprettet en spesiell etterforskningsenhet, i kjølvannet av at flere menn hadde forsvunnet i Gay village.

McArthur, som var selvstendig næringsdrivende, er siktet for åtte drap mellom 2010 og 2017. Påtalemyndigheten sier saken også omfatter seksuelle overgrep og bortføring.

TITTEL: Den siktede Bruce McArthur (67) var selvstendig næringsdrivende gartner. Foto: Reuters

Fryktet mulig seriemorder

De fleste av de åtte drepte mennene hadde bakgrunn fra Midtøsten eller Sør-Asia og levde på siden av storsamfunnet. Da de forsvant, vakte det liten offentlig oppmerksomhet.

Et av ofrene holdt sin homofile legning skjult for sin muslimske familie. En annen hadde nylig flyttet til Canada og hadde rusproblemer. Et tredje antatt offer var hjemløs og jobbet som prostituert.

Det var først da Andrew Kinsman, en 49 år gammel lhbtq-aktivist og tidligere bartender, plutselig forsvant, at det ble gjort grep. Kinsman hadde mange venner og forsvant dagen etter Torontos gaypride-parade. Politiet opprettet da en ny etterforskningsgruppe.

Da hadde lhbtq-folk i Toronto lenge uttrykt frykt for at en mulig seriemorder var aktiv i byen.

SPERRET AV: Politiet foran den aktuelle eiendommen i Toronto i fjor sommer. Foto: Carlo Allegri / Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder