FANT GIFT: Politiet har funnet en flaske med nervegift i  Charlie Rowleys bolig i Amesbury. Bildet viser Rowleys bolig og ble tatt 4. juli.

FANT GIFT: Politiet har funnet en flaske med nervegift i Charlie Rowleys bolig i Amesbury. Bildet viser Rowleys bolig og ble tatt 4. juli. Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Britisk politi har funnet flaske med Novitsjok

En liten flaske med nervegiften novitsjok er funnet i boligen til en av de to som ble forgiftet i Amesbury tidligere i sommer, opplyser britisk politi.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etterforskerne tror flasken var kilden til nerveforgiftningen av Charlie Rowley (45) og Dawn Sturgess (44) 30. juni, skriver NTB.

Politiet fant flasken under ransaking av Rowleys bolig onsdag. Analyser bekrefter at den inneholdt nervegiften novitsjok, opplyser politiet fredag kveld.

Politiet forsøker nå å funne ut av hvor flasken kom fra og hvordan den endte opp i Rowleys bolig, skriver The Guardian.

les også

Britisk politibetjent innlagt på sykehus etter novitsjok-mistanke

Det var 30. juni at de to ble kritisk syke etter å ha kommet i kontakt med novitsjok. Sturgess døde sist søndag av skadene, men Rowleys tilstand nå er stabil.

– Etterforskere har snakket med Charlie og kommer til å fortsette å snakke med ham for å finne ut hvordan han og Dawn ble forgiftet. Denne kontakten skjer i samråd med leger og sykehuset, opplyser politiet i en pressemelding.

les også

Par forgiftet med nervegass: – Russland bruker Storbritannia som avfallsplass for gift

Den samme type giften ble brukt til å forgifte den russiske avhopperen Sergej Skripal og hans datter Julia i vår.

– Ytterligere vitenskapelige tester skal nå utføres for å forsøke å fastslå hvorvidt dette kommer fra det samme partiet som forgiftet Sergej og Julia Skripal, heter det fra Londons antiterrorpoliti, som leder etterforskningen.

En mulig forbindelse til Skripal-saken er fortsatt politiets hovedfokus i etterforskningen av Amesbury-saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder