Hearst-dynastiets siste sønn er død

New York (NTB-Reuters-DPA): Randolph A. Hearst, siste medlem av Hearst-dynastiet som hersket over store deler av USAs medier, er død.

  • NTB

Artikkelen er over 19 år gammel

Hearst døde av slag i en alder av 85 år, opplyste en talsmann for hans kontor tirsdag. Hearst begynte sin karriere som journalistlærling.

Tok kontroll

Senere arvet han kontroll over et medieimperium som ifølge finanstidsskriftet Forbes i dag har en beregnet verdi på 14,5 milliarder kroner. Randolph Hearst hadde lite til felles med sin far, William R. Hearst, som filmskaperen Orson Welles tegnet et nådeløst portrett av i sin klassiske "Citizen Kane".

Nådeløs kamp

Faren brukte sine aviser like nådeløst som hensynsløst i kampen for sine politiske mål. Hans sønn overlot til redaktørene å redigere Hearst-gruppens aviser. Selv konsentrerte han seg om den forretningsmessige ledelse av avisene og av de tidsskrifter og fjernsynsstasjoner som gruppen eide.

Kidnappet

Randolph Hearst havnet likevel og høyst ufrivillig selv i sentrum for nyhetsbildet i 1974, da hans datter Patricia ble kidnappet. Patty Hearst ble hjernevasket til å bli aktivt medlem av "den symbiotiske frigjøringshær", og arrestert og dømt til 21 måneders fengsel i 1975.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder