TIL ANGREP: Advokat Michael Avenatti er svært misfornøyd med at FBI ennå ikke har tatt kontakt med ham eller hans klient Julie Swetnick. Foto: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Avenatti til VG: – Trump og hans medskyldige forsøker å skjule sannheten

NEW YORK (VG) Advokat Michael Avenatti sier til VG at den utvidede FBI-etterforskningen av Donald Trumps høyesterettsdommer-kandidat Brett Kavanaugh er en vits og en dekkoperasjon.

 • Robert Simsø

Artikkelen er over ett år gammel

– Denne etterforskningen i sin helhet er bare latterlig. Trump og hans medskyldige i Senatet forsøker å skjule sannheten. Det er svindel. Det er en skandale, sier Avenatti i et telefonintervju med VG.

Avenatti, som holder det åpent at han vil utfordre Trump om presidentskapet i 2020, representerer den tredje kvinnen som hevder at hun har viktig informasjon om Kavanaugh.

les også

NBC: FBI får sterke begrensninger på Kavanaugh-etterforskning

55-årige Julie Swetnick fra Washington sier at Kavanaugh (53) var til stede på rundt ti fester hvor det ble organisert voldtekter av kvinner.

Swetnick hevder at dette også skjedde med henne en gang i 1982. Hun beskylder ikke Kavanaugh for å ha voldtatt henne.

Kavanaughs nære venn Mark Judge har sagt ja til å la seg avhøre av FBI.

ANKLAGER KAVANAUGH: Julie Swetnick hevder at en overstadig beruset Brett Kavanaugh var til stede på fester i ungdomsårene hvor det unge kvinner ble voldtatt av flere menn. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Swetnick påstår også at Kavanaugh drakk heftig på disse festene og at han sto bak «fysisk aggressiv oppførsel mot kvinner». Hun hevder at Kavanaugh befølte og grafset på jenter mot deres vilje.

– Den Swetnick-tingen er en vits. Det er en farse, sa Brett Kavanaugh under høringen sist fredag, da senator Dianne Feinstein konfronterte ham.

les også

Kvinnen som anklager Kavanaugh: – Jeg er vettskremt

Swetnick har jobbet for de føderale myndighetene i USA i en årrekke og har hatt til sammen syv sikkerhetserklæringer, ifølge Avenatti.

Men mange mener at det er Avenattis hyppige tilstedeværelse i mediene, og det faktum at han også representerer pornoskuespillerinne Stormy Daniels i en annen sak mot president Trump, som gjør at FBI ikke etterforsker Swetnicks alvorlige anklage.

Mange forsvarere av Brett Kavanaugh – inkludert republikanske senatorer – mener også det er mistenkelig at Swetnick først fortalte sin historie etter at Christine Blasey Ford og Deborah Ramirez sto frem.

– Men dette er jo bare latterlig. Det er en farse. Hvorfor kan ikke FBI bruke én time til å sette seg med min klient og høre hva hun har å si? Så kan de sjekke hennes påstander i ettertid. Hva er de så redde for? sier Michael Avenatti til VG.

les også

Advokatforeningen ber om at Kavanaugh etterforskes

Han påpeker at hans klient har sendt inn en skriftlig vitneerklæring til Senatets justiskomité om sine opplevelser. Dersom det viser seg at forklaringen er falsk, risikerer hun straffeforfølgelse.

AVVISER ALT: Brett Kavanaugh avviser alle beskyldninger fra konkrete kvinner om at han deltok på fester hvor det var overgrep mot kvinner. Han avviser også Christine Blasey Fords konkrete beskyldning mot ham. Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN

Avenatti påpeker at hverken Christine Blasey Ford eller Deborah Ramirez sendte inn slike vitneerklæringer, men at de likevel er blitt vurdert som troverdige nok til at FBI ser på sakene.

Avenatti påstår at Trump og de republikanske lederne i Kongressen «har instruert FBI» til ikke å ettergå voldtektsanklagene, og at de forsøker å presse gjennom Kavanaughs nominasjon til Høyesterett.

Både Trump og Det hvite hus avviser at de forsøker å legge begrensninger på FBIs Kavanaugh-etterforskning.

Under Kavanaugh-høringen sa den republikanske senatoren Orrin Hatch fra Ohio at han var «naturlig skeptisk» til beskyldningene fra Swetnick, fordi de kom så sent i prosessen.

I en sak som har satt det politiske USA på hodet, ettergås nå fortiden til flere som hevder at Kavanaugh ikke har fortalt sannheten om hva som skjedde på videregående skole og college.

les også

Realitydrama i Senatet

På Fox News mandag kveld amerikansk tid skal for eksempel Julie Swetnicks tidligere kjæreste, Richard Vinneccy, fortelle sin versjon av deres fire år sammen.

I et intervju med Politico har han allerede sagt at «jeg vet masse» om Swetnick og «hun er overhodet ikke troverdig».

Donald Trump har også stemplet Michael Avenatti som en tredjerangs advokat.

VG-INTERVJU MED STORMY DANIELS: Jeg er ikke et offer (VG+)

– Han er god på å komme med falske beskyldninger, slik han gjorde mot meg og slik han nå gjør mot dommer Brett Kavanaugh, sa Trump i en tweet.

Trump nevnte ikke noe om at han betalte Stormy Daniels 130.000 dollar bare 12 dager før presidentvalget slik at hun skulle holdt kjeft om deres påståtte romanse.

– Jeg har hørt at den tredje anklageren, jeg vet ikke om dette er sant, har veldig lite troverdighet, sa Trump til media utenfor Det hvite hus mandag.

Samtidig understreket han at han ikke motsetter seg en etterforskning.

Swetnick ble intervjuet av NBC mandag kveld. NBC-reporter Kate Snow påpekte før intervjuet at de ikke var i stand til å verifisere noen av kvinnens påstander, og at «hun fortalte oss ting på kamera som var annerledes enn det som står i den skriftlige erklæringen».

les også

Trump beordrer FBI-etterforskning av Kavanaugh

Republikaneren Jeff Flake, som sørget for at FBI åpnet etterforskningen, understreket mandag at han vil ha «en skikkelig etterforskning», og at det motsatte er meningsløst.

– Vi må faktisk finne ut hva vi kan finne ut, sier Flake, ifølge ABC.

Mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Seksuell trakassering
 3. FBI
 4. Donald Trump
 5. USA

Flere artikler

 1. Kvinnene som kan felle Kavanaugh

 2. Ny navngitt kvinne anklager Kavanaugh for overgrep

 3. Senatets justiskomité: Avviser anklagene mot Brett Kavanaugh

 4. NBC: FBI får sterke begrensninger på Kavanaugh-etterforskning

 5. Advokatforeningen ber om at Kavanaugh etterforskes

Fra andre aviser

 1. Kvinne hevder Kavanaugh var med på å dope ned jenter for å begå seksuelle overgrep

  Aftenposten
 2. FBI-etterforskningen skulle hindre «at landet revnet». I stedet splitter den USA ytterligere.

  Aftenposten
 3. FBI har avhørt kvinne som anklager Kavanaugh for overgrep

  Bergens Tidende
 4. Trump fornøyd med Kavanaugh etter høring

  Bergens Tidende
 5. Vitnet om overgrepsanklage mot dommerkandidat: - Jeg er 100 prosent sikker

  Bergens Tidende
 6. USA: Republikanere mener FBI-rapport renvasker Kavanaugh

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder