SERIEMORDER: Mandag ble den tidligere russiske politimannen Mikhail Popkov dømt for 56 drap. Han soner fra før en livstidsdom for å ha drept 22 kvinner.
SERIEMORDER: Mandag ble den tidligere russiske politimannen Mikhail Popkov dømt for 56 drap. Han soner fra før en livstidsdom for å ha drept 22 kvinner. Foto: ANTON KLIMOV / AFP

Russisk seriemorder dømt for 56 nye drap

UTENRIKS

Mandag ble den tidligere politimannen Mikhail Popkov dømt for 56 drap. Fra før er han dømt for 22 drap, og regnes som en av de verste seriemorderne i russisk historie.

Publisert:

Ifølge statsadvokatkontoret i Irkutsk ble de 56 drapene han nå er dømt for, utført i perioden 1992 til 2007. I tillegg ble han dømt for å ha voldtatt ti av ofrene.

I 2015 ble den tidligere politimannen dømt til livstid for drapet på 22 kvinner. Han fikk mandag en ny livstidsdom oppå den han allerede soner. Dermed er Popkov dømt for 78 drap til sammen. Han ble avslørt ved hjelp av DNA-spor.

– Han har en patologisk tiltrekning mot å drepe mennesker, sa anklagerne ifølge TV-selskapet NDTV.

Tilsto 59 drap

Etter å ha blitt dømt for de 22 første drapene tilsto Popkov å begått 59 drap, men ble bare dømt for 56 av dem fordi politiet ikke kunne bevise tre av drapene.

Den tidligere politimannen drepte ofrene etter å ha tilbudt dem skyss hjem om natten, noen ganger brukte han politibilen.

De bestialske navnene skal ha gitt han kallenavnet «varulven».

Popkov skal ha forklart at han ønsket å drepe prostituerte fordi han mente de var umoralske.

Det finnes svært få drapsmenn som har et høyere antall bekreftede ofre.

Her kan du lese mer om