SERIEMORDER:: Her er kniven «Jack the Ripper» angivelig brukte under drapene, fra en utstilling på museet i Docklands i 2008. Bildet som er innfelt skal vise hvordan Jack the Ripper kan ha sett ut. Det er laget av britiske kanal fem i 2006, da de hadde fått analysert vitnebeskrivelser som fortalte hvordan drapsmannen så ut. Foto: AP

Hevder «Jack the Ripper» er identifisert

Rettsmedisinere sier de gjennom DNA-tester endelig har løst et av de største kriminalmysteriene i historien.

NTB

Testresultatene er publisert i tidsskriftet Journal of Forensic Sciences , skriver CBS News. Resultatet peker ut den polske frisøren Aaron Kosminski, som da var 23 år, og som var politiets hovedmistenkte.

Også i 2014 ble den polske frisøren pekt ut av to briter, som mente å ha funnet løsningen på gåten ved hjelp av et sjal kjøpt på en auksjon i 2007.

Seriemorder tilsto 90 drap: FBI leter etter ofrene som ble tegnet

«Jack the Ripper» drepte fem kvinner i London på slutten av 1800-tallet, men gjerningsmannen ble aldri tatt. DNA-materiale som er testet, kommer fra plagg som ble funnet ved ett av ofrene, Catherine Eddowes. Kosminski døde i et mentalsykehus i 1919.

Få innsikt: Løser gamle drapsgåter ved hjelp av slektsforskning

Drapene var utført på et slikt vis at det så ut som om drapsmannen hadde en viss medisinsk innsikt, om ikke kirurgisk erfaring.

Hans utspekulerte metoder og hans mystikk har gjort han til en tilbakevendende karakter i britisk kriminallitteratur.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder