Flyr hjem med Arne i dag

Ny, tung dag for Camilla Astrup

PAARL (VG) En sørgende og sterkt preget Camilla Astrup (39) kom i går til Sør-Afrika. Allerede i dag kan hun ta med seg kisten med sin døde samboer Arne Næss jr. hjem til Norge.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Med hurtige skritt ankom Camilla Astrup (39) til begravelsesbyrået Aubrey Salomon i den lille byen Paarl i går ettermidag.

Inne i byråets lokaler fikk hun ta farvel med sin kjæreste gjennom de siste fem årene.

Etter det rundt to timer lange oppholdet på begravelsesbyrået var det avklart at Camilla Astrup allerede i dag trolig vil fly hjem til Norge med kisten til Arne Næss jr. Ferden til lufthavnen i Cape Town vil gå i en spesialbygd Mercedes begravelsesbil med åtte hjul.

- Han vil bli kjørt til flyplassen i vår hvite limousin fredag, bekrefter administrativ leder hos Aubrey Salomon, Milton Bergstedt, overfor VG.

Lander lørdag

Den norske ambassaden i Pretoria kan ikke opplyse når flyet med kisten vil ta av fra Cape Town, men etter det VG kjenner til, vil dette skje i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Dermed kan flyet lande i Norge lørdag morgen.

Camilla Astrup ankom til Cape Town ved ni-tiden i går morges, etter en lang nattflyging fra London.

Åtte timer etter at hun landet i Sør-Afrika, var hun på plass på begravelsesbyrået hvor hennes avdøde samboer lå.

Et par timer senere forlot hun lokalet sammen med sine to kvinnelige ledsagere.

I privatfly

Etter det VG får opplyst skal familien ha ordnet med at Arne Næss jr.s kiste vil bli sendt fra Sør-Afrika til Norge i privatleid fly og ikke med rutefly.

Når nordmenn dør i utlandet, er det vanlig prosedyre at kisten med den avdøde sendes med rutefly. Det skal ikke familien til Arne Næss jr. ha ønsket, får VG opplyst.

Familien har et ønske om at Næss kan bisettes i Oslo i neste uke, og han vil ifølge personer som sto fjellklatreren nær, bli brakt hjem i løpet av helgen - fulgt av samboeren Camilla Astrup.

Etter obduksjonen ble liket av Arne Næss jr. frigitt av politiet i går morges og brakt til begravelsesbyrået i den lille byen Paarl. Det var den norske ambassaden som hadde bedt byrået om å ta hånd om hjemsendelsen av den norske klatreren og eventyreren.

Byrået har lang erfaring i både balsamering og hjemsendelser av kister med avdøde.

Til ulykkesstedet

- Vi kan arbeide raskt. I denne saken har det gått meget raskt, sier Milton Bergstedt hos begravelsesbyrået.

Camilla Astrup skal også ha uttrykt et ønske om å få besøke stedet hvor samboeren endte sitt liv.

Ifølge ansatte på vingården L'Ormarins skal Camilla Astrup ikke ha vært på ulykkesstedet ved Groot Drakenstein-fjellene i går.

Arne Næss jr. var gjest på vingården ved foten av fjellene da han omkom i en klatreulykke tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder