Sjømannsprester til Phuket

(VG Nett) Sjømannskirken regner med å være på plass med to prester i katastroferammede Phuket i løpet av morgendagen. I tillegg er et skandinavisk helseteam på vei.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

TIL PHUKET: Det er mange nordmenn i katastroferammede Phuket. Foto: Reuters

- Jeg er nå på Bali hvor jeg skulle ha gudstjeneste i dag, men i løpet av dagen er det blitt bestemt at jeg skal assistere sjømannspresten i Bangkok i Phuket, sier prest Stein Vangen til VG Nett.

Han sier at han regner med å være fremme utpå formiddagen mandag.

- Når vi kommer frem vil vi samarbeide med ambassaden og helseteamet som kommer fra Norge. Vi vil se hva det er behov for. Akkurat nå har vi liten oversikt over hva som skjer, sier Vangen.

Helseteam på vei

Allerede søndag kveld sender Europeiske Reiseforsikring et helseteam på seks personer, derav fire krisepsykologer, til Phuket.

- Vi oppfatter situasjonen som kaotisk og har foreløpig ikke oversikt over de mange nordmenn som er forsikret hos oss, sier administrerende direktør i Europeiske, Ivar Leren, til NTB.

- Vi har derfor valgt å yte førstehjelp på stedet før vi eventuelt kan få mulige skadde hjem, sier han.

UD på vei

Også Utenriksdepartementet vil sende personell til Phuket.

- Vi planlegger å sende ambassadepersonell til Phuket, hvor det er mange nordmenn. Men det kan være vanskelig for dem å komme seg dit slik forholdene er nå, sier informasjonsarbeider Cathrine Andersen i UD.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder