LIKHUS: Dette er levningene etter personer som omkom på Phi Phi. Kroppene ligger i en kinesisk tempel i Krabi-provinsen på fastlandet. Foto: AP

Helvete på paradisøyene

(VG Nett) I dag preget synet av død og ødeleggelse de som fortsatt befinner seg i «paradiset» Phi Phi-øyene i Thailand.

  • Bodil Fagerheim
  • Tone Libråten
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Flere hundre personer har trolig omkommet da flodbølgen feide over øya.

Øyvind Bromstad fra Trondheim var på stedet sammen med søsteren, svogeren og seks barn. Han forteller til VG Nett at de hadde kjempeflaks som kom seg unna bølgen.

- Hadde det ikke vært for at vi somlet med å komme oss av gårde på morgenen, hadde vi vært i en båt da bølgen kom. Da kunne det gått atskillig verre, sier Bromstad til VG Nett.

EVAKUERT: Turister venter på å bli evakuert fra en av de ødelagte strendene på Phi Phi-øyene. Foto: REUTERS

Flere av VG Netts lesere, som har sendt inn sine beskrivelser av den svært dramatiske hendelsen, oppholdt seg på den største øya Phi Phi Don da flodbølgen kom.

Pårørende har også tatt kontakt med VG Nett og forteller om redselsfulle historier fra det populære turistmålet, også kjent fra filmen "The Beach".

- De sto igjen i kortbukse og klamret seg til et stillas mens vannet skylte rundt dem, skriver en far som hadde begge barna med kjærester på reisefot nettopp på nordspissen av Phi Phi-øyene da katastrofen inntraff.

ØDELAGT: Store deler av Phi Phi-øyene er ødelagt. Foto: REUTERS

Bromstad og reisefølget hans ble sammen med 6-700 andre evakuert fra nordspisssen av Phi Phi Don i tre båter til Phuket.

Flere båter ble skylt de 2-300 metrene tvers over nordspissen av øya. Selv tilbrakte de natta oppe i fjellsiden sammen med flere andre, i frykt for at det skulle komme ny bølge.

- Vi følte oss noenlunde trygge. Vi var tross alt 30 meter over havet og 200 meter inn på land, sier Bromstad.

Han vet ikke hvor mange som omkom på øyene, men like ved der han bodde var det 14 menn som jobbet på moloen. Alle de ble feid på havet og ingen av dem var funnet da han reiste fra øya.

Ødelagte veier

I Phuket var familien heldig og fikk leid et slitent hotellrom, og er glad for at de i det hele tatt har tak over hodet.

- Vi ble oppfordret om å dra til møtestedet 2Vikings i Karon, men vet ikke hvordan vi skal komme oss dit. Drosjesjåførene sier at veiene er ødelagt, forklarer Bromstad.

- Vi har det bra nå og føler seg sikre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder