Katt terroriserte fly

(VG Nett) Bare timer etter at den sjekket inn på Oslo Lufthavn Gardermoen, tok katten seg inn i cockpit og gikk til angrep på flight 2905 fra Brüssel til Wien.

  • Morten Øverbye
  • Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Katten ble sjekket inn på Gardermoen av eieren, men jeg kan ikke gi deg passasjerens navn. Det jeg kan si, er at passasjeren hadde tilbragt søndagen i Oslo og at vedkommende skulle fly fra Gardermoen til Geneve via Brussel, sier informasjonsdirektør Geert Sciot i SN Brussels Airlines til VG Nett.

Han sier at «terror»-katten ble tatt med inn på flyet i en spesialdesignet reisebag for dyr under fem kilo.

Katten skal etter det vitner har fortalt ikke ha forlatt bagen under flyturen fra Gardermoen til Brüssel, der passasjeren mellomlandet for å bytte fly.

De skulle videre med flight 2905 fra Brüssel til Wien klokken 12.48. Flyet hadde ikke vært i luften i mer enn 20 minutter før katten på mystisk vis tok seg ut av reisebagen.

- Hvordan den kom seg ut av bagen, har vi fremdeles ikke funnet ut av, sier Sciot.

Da passasjeren den reiste med oppdaget flukten, var det for sent. Katten gikk fritt rundt i kabinen, før den kom seg inn i cockpit da de to pilotene fikk sin servering. Deretter gikk alt galt.

«På dette tidspunkt ble dyret oppspilt og nervøs», heter det i meldingen. Det endte med at katten kastet seg over den ene piloten og klorte opp den ene armen hans. Av hensyn til sikkerheten for de 56 passasjerene, valgte piloten da å snu flyet og returnere til Brüssel for en nødlanding, melder AP.

Derfra måtte passasjerene ta et senere fly til Wien.

Flyselskapet understreker at passasjerenes sikkerhet aldri var truet, men sier at det nå vil gjennomgå sine regler for dyr ombord på fly.

Informasjonsjef Jo Kobro på Gardermoen ville tirsdag ikke kommentere kattehistorien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder