Brukte Bush' egne ord mot presidenten

- En kandidat om hopper til konklusjoner uten å kjenne fakta, er ikke en person dere ønsker som øverstkommanderende, sa Bush på et valgmøte tidligere denne uken.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Herr President, jeg er helt enig med deg, svarte John Kerry på et valgmøte i Toledo i går.

- George Bush hoppet til konklusjonene om 11. september og Saddam Hussein. George Bush hoppet til konklusjonene om masseødeleggelsesvåpen.. George Bush hoppet til konklusjoner om hvordan det irakiske folket ville motta våre soldater. Ikke bare hoppet han til konklusjonene, men han ignorerte fakta da han fikk dem, sa Kerry.

Den demokratiske presidentkandidaten erklærte på møtet at han nå ville «bruke Bush-standarden» for å måle presidentens egen politikk.

Han gjentok samtidig kritikken mot Bush for de over 380 tonn eksplosivene som er forsvunnet fra en irakisk militærleir etter at de amerikanske soldatene tok kontroll over den i fjor.

The Boss

Med bare fire dager igjen før presidentvalget, driver begge presidentkandidater nå kampanje i viktige svingstater som Wisconsin, Ohio og Florida.

Med demokratenes presidentkandidat på valgkampmøtene i går var også Bruce Springsteen, som aldri tidligere har støttet en politisk kandidat. Både i Madison og Columbus fikk fremmøtte høre akustiske versjoner av låten «No Surrender», som også har blitt Kerry-kampanjens kampsang.

- Da George Bush hørte at «The Boss» spilte hos meg og ville være med på min kampanje i dag, trodde han at de mente visepresident Dick Cheney, spøkte Kerry og spilte på demokratenes bilde av visepresidenten som den virkelige sjefen i Det hvite hus.

Kerry kritiserte også presidenten for å ha trukket tidligere president John F. Kennedy inn i valgkampen.

- Kan dere forestille dere president Kennedy stå frem og fortelle det amerikanske folk at han ikke kunne tenke seg en eneste feil han hadde gjort? Da det gikk galt i Grisebukten, hadde John Kennedy mot til å si «jeg tar ansvaret, det er min feil», sa Kerry og la til:

- President, det er på høy tid at du tar ansvaret for feilene du har gjort.

- Feil man til feil tid

Men presidenten hadde svaret klart.

- Kerry har ingenting i Det hvite hus å gjøre. Han er feil mann til feil jobb, sa Bush, som fremdeles har en knapp ledelse på meningsmålingene.

Kandidatenes reiserute de nærmeste dager etterlater ingen tvil: Valget blir avgjort i Midtvesten, Pennsylvania og Florida.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder