KRITIKK: Donald Trump har den siste uken fått kritikk for det mange mener er en innvandringsfiendtlig kampanjevideo. Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

TV-kanaler dropper omstridt kampanjevideo

Både Fox News, NBC og Facebook har bestemt seg for å droppe valgkampvideoen til Donald Trump, som har blitt beskyldt for å være rasistisk og inneholde misvisende opplysninger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det melder Washington Post.

Kampanjevideoen ble sluppet forrige uke, og inneholder blant annet klipp av meksikaneren Luis Bracamontes. Han er dømt for drapet på to politimenn, og oppholder seg ulovlig i landet.

Det ene klippet viser en smilende Bracamontes i retten, hvor han sier:

– Det eneste jeg angrer på er at jeg kun drepte to, jeg skulle ønske jeg drepte flere. Jeg kommer til å drepe flere politimenn snart.

I den første versjonen av videoen blir Demokratene beskyldt for å slippe voldelige kriminelle inn til USA. Dette skal senere ha blitt slettet.

Les også: Trump får kritikk for innvandringsfiendtlig kampanjefilm

– Rasistisk

Fox News valgte å trekke kampanjevideoen søndag «etter en ytterligere gjennomgang». Marianne Gambelli, sjef for reklameavdelingen, vil ikke kommentere hvor mange ganger videoen har blitt sendt på deres kanaler.

Også NBC har valgt å stoppe videoen, som senest ble vist under «Sunday Night Football».

At kampanjevideoen ble vist på Facebook, var en feil, sier talsmann Andy Stone. Dette fordi den bryter med selskapets retningslinjer.

På vei til et valgkampmøte mandag, skal Donald Trump ha fått spørsmål om han synes videoen er støtende.

– Mange ting er støtende. Spørsmålene dine er ofte støtende, svarte presidenten, ifølge Washington Post.

Trump Jr.: – Sender bare falske nyheter

CNN har nektet å vise valgkampvideoen, som de mener er «den mest rasistisk ladde videoen brukt til et nasjonalt politisk valg på 30 år».

Det har fått presidentens sønn til å reagere.

– Jeg antar at de bare sender falske nyheter og ikke vil snakke om reelle trusler som ikke passer deres agenda, skrev Donald Trump Jr. på Twitter i helgen.

Trumps valgkampsjef Brad Parscale tvitret mandag at NBC, CNN og Facebook har valgt å støtte personer som oppholder seg ulovlig i USA.

Han anklager også mediene for å prøve å kontrollere hva velgere får se og hva de tenker. I Twitter-meldingen nevner han ikke Fox News.

Mellomvalg

Demokratenes formann, Tom Perez, mener videoen blir brukt for å distrahere velgerne før mellomvalget tirsdag.

De første valglokalene åpner på østkysten ved 12.00-tiden norsk tid i dag. Deretter går det slag i slag, helt til de siste valglokalene stenger i Alaska og deretter Hawaii tirsdag kveld, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder