TATT MED HEROIN: I kofferten til den norske kvinnen fant myndighetene i Uganda over 3,7 kilo heroin. Foto: Politiet i Uganda

Norsk kvinne fengslet i Uganda - mistenkt for narkotikasmugling

En norsk kvinne i 50-årene er arrestert på Entebbe-flyplassen i Uganda, mistenkt for smugling av 3,7 kg heroin, melder ugandisk politi.

Artikkelen er over to år gammel

De opplyser at kvinnen, som er norsk statsborger, ble pågrepet etter at bagasjen ble gjennomsøkt i utreisekontrollen på flyplassen i Entebbe, utenfor hovedstaden Kampala.

I bagasjen til den norske kvinnen skal politiet ha funnet tre poser med til sammen 3706 gram heroin. Heroinen var pakket i tre poser og teipet sammen.

Stoffet har nå blitt sendt videre til laboratorium for analyse, opplyser politiet.

Ugandisk politi skriver i en pressemelding at kvinnen nå er siktet for ulovlig besittelse av narkotika.

Verdt 3,7 millioner kroner

Hadde heroinet blitt solgt gram for gram i Norge, ville gateverdien på de 3,7 kiloene ha vært på opptil 3,7 millioner kroner.

Den norske kvinnen skulle på et fly til Brussel da narkotikaen ble oppdaget. Det er foreløpig uklart hvor lenge kvinnen har vært i landet.

Ugandisk politi vil på nåværende tidspunkt ikke gå ut med detaljer om hva som har fremkommet i avhør med kvinnen på grunn av den pågående etterforskningen.

UD kjent med pågripelsen

Utenriksdepartementet (UD) er gjort kjent med at en norsk statsborger skal være fengslet i Uganda.

– Ambassaden arbeider med å få bekreftet opplysningene slik at vi skal kunne tilby vedkommende hjelp, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde til VG.

Lokale medier skriver at det har vært en økning i tallet på utlendinger som blir pågrepet for narkotikaforbrytelser på hovedflyplassen i Uganda, ifølge NTB.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder