DØDE: En 49 år gammel kvinne mistet livet etter et sammenstøt med en av Ubers førerløse biler natt til mandag. Foto: TT / NTB Scanpix

Elaine (49) ble den selvkjørende Uber-bilens offer

Det var den kvinnelige syklisten Elaine Herzberg (49) som mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en av taxiselskapet Ubers førerløse biler i USA.

Publisert:

Ulykken fant sted ved et fotgjengerfelt i Tempe i delstaten Arizona natt til mandag, og er det første dødsfallet som involverer en førerløs bil.

All testing av de selvkjørende Uber-bilene i San Francisco, Arizona, Pittsburgh og Toronto er innstilt som følge av hendelsen, skriver Associated Press.

les også

Ubers førerløse biler har plukket opp sine første passasjerer

Kvinnen, identifisert som Elaine Herzberg (49), skulle leie sykkelen over et fotgjengerfelt, da hun ble truffet av den selvkjørende bilen. Hun ble fraktet til sykehus, men døde senere av skadene hun pådro seg.

les også

VG testet selvkjørende Volvo - midt i Gøteborg!

Detaljene rundt ulykken er foreløpig uklare, men hvis Uber ender opp med å få skylden, kan taxiselskapet oppleve et stort tilbakesteg i drømmen om å rulle ut sine biler på markedet.

Det var én person som satt bak rattet mens bilen var i selvkjørende modus. Ubers toppsjef Dara Khosrowshahi har gått ut og uttrykt sine kondolanser på Twitter:

Selskapet er i dialog med myndighetene, og amerikanske transportmyndigheter har sendt et team til åstedet som skal etterforske ulykken.

Uber startet med testingen av sine biler september 2016.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder