UTSKYTINGENE FORTSETTER: Etter en liten stille periode har de to siste dagene bydd på to nye missilutskytinger fra diktaturet Nord-Korea.

Langdistansemissil landet i japansk farvann

Nord-Korea har natt til fredag skutt ut et nytt langdistansemissil. USA og Sør-Korea svarer med felles øvelse, ifølge Yonhap.

Publisert:

Japans statsminister Kishida sier missilet ser ut til å ha landet i japansk farvann, 210 kilometer vest for øyen Oshima i Hokkaido. Han sier Japan på ingen måte kan tolerere Nord-Koreas missiloppskytinger.

Regjeringstalsmann Hirokazu Matsuno sier missilet nådde en høyde på 6000 kilometer og at den fløy rundt 1000 kilometer, skriver Reuters.

Forsvarsminister Yasukazu Hamada sier til nyhetsbyåret Jiji at Nord-Koreas langdistansemissiler har en rekkevidde på 15.000 kilometer, og kan nå USAs fastland.

Dette følger gårsdagens utskyting av et kortdistansemissil, og trusler fra Nord-Koreas utenriksminister mot USA, Japan og Sør-Korea.

Oppskytingen er et brudd på resolusjoner i FNs sikkerhetsråd, heter det i en uttalelse fra Sør-Koreas militære ifølge Reuters.

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol har bedt det nasjonale sikkerhetsrådet om å iverksette utvidede avskrekkingstiltak som følge av oppskytingen.

I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at USA vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for å ta vare på sikkerheten til USA og de allierte Sør-Korea og Japan.

USAs visepresident Kamala Harris har kalt inn til et hastemøte i Bangkok med verdensledere fra Japan, Sør-Korea, Canada og New Zealand.

Lederne er i disse dager i Thailands hovedstad i anledning APEC-toppmøtet, hvor Stillehavslandene møtes årlig for å diskutere sine økonomiske og politiske bånd.

– Vi fordømmer disse handlingene på det sterkeste, og vi ber igjen nok en gang Nord-Korea om å stoppe ytterlige ulovlige, destabiliserende handlinger, sa hun under hastemøtet ifølge Reuters.

Ifølge det Sør-Koreanske nyhetsebyrået Yonhap har Sør-Korea og USA gått sammen om oppskyntingsøvelser i respons til Nord-Koreas missiltest.

I denne videoen fra september i fjor, hevder Nord-Korea at de klarte å skyte opp et ballistisk missil fra et tog som landet i havet mellom Nord-Korea og Japan.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no