Saksøker McDonalds på grunn av nakenbilder

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

(VG Nett) Et amerikansk ektepar gir McDonals skylden for at en rekke nakenbilder ble publisert på internett. Restaurantkjeden er saksøkt for 19 millioner kroner.

Phillip Sherman sier han uheldigvis glemte mobiltelefonen på McDonalds i den amerikanske byen Fayetteville i Arkansas den 5. juli. De ansatte på restauranten skal ha lovet Sherman å ta vare på telefonen til han kom tilbake for å hente den.

Det skjedde tydeligvis ikke. Etter burgerbesøket begynte kona, Tina Sherman, å motta truende oppringninger og tekstmeldinger fra ektemannens mobil, skriver BBC.

Deretter oppdaget ekteparet at en rekke nakenbilder av kona, som lå på mobilen, var publisert på internett. Sammen med bildene lå kvinnens navn og nummer.

Nå har de to valgt å saksøke McDonals-kjeden og restaurantens eier og sjef på grunn av det som skjedde. Ekteparet mener de har krav på hele tre millioner dollar, som i norsk valuta tilsvarer 19 millioner kroner.

Det uheldige ekteparet hevder de har måttet flytte som en konsekvens av publiseringen av nakenbildene. De ønsker å få økonomisk kompensasjon både for at de nå skal tjene dårligere enn før, og at det kostet dem dyrt å bytte hjem.

Publiseringen skal også ha vært en følelsesmessig belastning for ekteparet og de mener at deres rykte er skadet for alltid.

McDonals har foreløpig nektet å kommentere saken.

Nakenbildene er fjernet fra siden hvor de ble publisert.

Denne artikkelen handler om