KREVER: Hamas-talsmann Salah el-Bardawil krever at Fatah løslater Hamas-fanger før forsoningssamtaler mellom de to palestinske partiene. Foto: Reuters

Hamas: - Ingen palestinsk forsoning før fanger settes fri

Hamas vil ikke innlede forsoningssamtaler med palestinske rivaler før Fatah på Vestbredden setter fri fengslede Hamas-medlemmer, ifølge en Hamas-tjenestemann.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Hamas og Fatah er ventet å innlede samtaler i Kairo 22. februar. Men nå vil en Hamas-utsending ha visse krav innfridd før samtalene kan innledes.

- Trenger garantier

- Vi setter oss ikke ned med Fatah før de løslater fanger fra Hamas. De som ikke ønsker å løslate dem, ønsker ingen forsoning, sier Salah el-Bardawil, som leder en Hamas-delegasjon til Kairo.

LES OGSÅ:- Én israelsk soldat og én palestiner drept ved Gaza

- Hamas trenger garantier fra andre, og hvordan kan vi delta i forsoningssamtaler når 650 av våre ledere sitter i Abu Mazens fengsler? spør Bardawil. Abu Mazen er kallenavnet til palestinernes president Mahmoud Abbas.

Uenige

Men utspillet fra Bardawil ser ikke ut til å representere hele Hamas. Et annet medlem i delegasjonen sier at forsoningssamtalene med Fatah skal innledes uten betingelser.

LES OGSÅ:Hamas tilbyr ett års våpenhvile

Både Hamas og Fatah har arrestert politiske rivaler etter de voldsomme kampene mellom Fatah og Hamas sommeren 2007. De endte med at Hamas tok full kontroll over Gazastripen og Fatahs sikkerhetsstyrker ble forvist til Vestbredden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder