KAN IKKE SNAKKE: CNN melder at Dsjokhar Tsarnajev (19) ikke kan kommunisere. Foto: AP/REUTERS

- Dsjokhar Tsarnajev er ikke i stand til å kommunisere

Alvorlig skadet med sår i halsen, ligger han med en slange som hjelper ham å ta til seg oksygen.

Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den bombe-mistenkte Dsjokhar Tsarnajev er innlagt på sykehus etter at han ble pågrepet fredag kveld. Ifølge NTB er tilstanden til 19-åringen alvorlig, men stabil.

- Jeg tror ikke han er i stand til å kommunisere ennå, sa Massachusetts guvernør Deval Patrick.

Ifølge CNN er grunnen at Dsjokhar Tsarnajev koblet på en maskin som hjelper ham å puste, via et plastrør ned gjennom halsen. I følge kanalen betyr ikke dette at den mistenkte ikke kan puste på egenhånd, men at dette er en vurdering leger kan gjøre for å hindre overanstrengelse hos pasienten. 19-åringen er også bedøvet.

NTB melder at TV-stasjonen CBS har kilder i politiet som sier at Tsarnajev har to alvorlige skader.

Tsarnajev skal likevel være i stand til å oppfatte hva andre sier til ham på sykehuset hvor han er innlagt.

Samme sykehus som bombe-ofrene

Dsjokhar Tsarnajev er i følge CNN innlagt på det samme sykehuset der minst 57 bombe-ofre er innlagt, hvorav to har en kritisk tilstand.

Boston-bombene har vakt stor interesse i verdenssamfunnet, og hele USA venter på svar fra den mistenkte.

- Det er mange ubesvarte spørsmål. Hva fikk disse unge mennene, som vokste opp og studerte som en del av vårt samfunn og vårt land, til å ty til slik vold? Hvordan planla og utførte de angrepene? Og fikk de hjelp til det? sa president Barack Obama etter den massive menneskejakten på Tsarnajev-brødrene var over.

Flere medier har skrevet at det er grunn til å tro at myndighetene vil gjøre et sjeldent unntak fra den nasjonale Grunnloven.

Ifølge Washington Post vil det tas hensyn til den allmenne sikkerhet, og dermed gjøres unntak fra det femte grunnlovstillegget. Det medfører at Dsokhar ikke vil få rett til forsvarer under de første avhørene. Han vil heller ikke få opplest sine «Miranda rettigheter».

Dette har møtt motstand fra juseksperter. Ifølge NTB har det føderale kontor for offentlige forsvarere opplyst at de vil be om å få representere den antatte terroristen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder