OPPLYSTE OM DEPRESJON: Lufthansa bekrefter at dødspiloten informerte om tidligere depresjon. Foto:,Afp

Lufthansa bekrefter: Dødspiloten opplyste om depresjon i 2009

I 2009 sendte Andreas Lubitz (27) informasjon til Lufthansa om at han mottok psykisk behandling da han gikk på flyskolen. Nå bekrefter Lufthansa at selskapet mottok denne informasjonen.

Line Blokhus
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lufthansa skriver i en pressemelding på sine nettsider at Lubitz avbrøt sin pilotutdanning i flere måneder, før han kom tilbake med en medisinsk erklæring på at han var frisk nok til å fly.

Lufthansa opplyser om at flyselskapet har oppgitt all dokumentasjon til påtalemyndighetene i Düsseldorf, for å sørge for en rask og grundig saksbehandling.

Dokumentasjonen inkluderer mailkorrespondansen mellom Lubitz og flyskolen, hvor hans depresjoner kommer frem.

Behandlet for selvmordstanker

Den medisinske historien til Lubitz har primært vært av somatisk art. Likevel gjennomgikk han for flere år siden, før han fikk pilotsertifikat, behandling for selvmordstanker i psykoterapi. I en periode skal han ha vært oppført som «ikke egnet til å fly».

Mottok medisinsk behandling nylig

Lubitz har den siste tiden oppsøkt lege ved flere anledninger, uten å ha opplyst om psykiske problemer.

Tidligere i mars skal han ha mottatt behandling ved Düsseldorf universitetssykehus for et synsproblem. Det er ikke klart hvor alvorlige synsproblemene Lubitz led av var.

Ikke noe selvmordsbrev

27-åringen som skal ha styrtet passasjerflyet der alle de 150 passasjerene omkom, skal ikke ha skrevet noe selvmordsbrev i forkant av den fatale flyturen.

Det finnes ingen bevis for at Lubitz var fysisk syk på dagen da Germanwings-flyet styrtet, ifølge en pressemelding fra den tyske statsadvokaten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder