Demonstrerte for politimann - skapte nytt opprør

FERGUSON (VG) Da en hvit kvinne kom med plakat til støtte for politimannen som drepte Michael Brown (18), kokte det over for demonstrantene i Ferguson.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det hadde akkurat blitt mørkt og alt var fredelig inntil en hvit kvinne og mann kom marsjerende nedover West Florissant Avenue natt til torsdag norsk tid.

Hun holdt opp en plakat til støtte for Darren Wilson (28), politimannen som skjøt og drepte den 18 år gamle afroamerikaneren Michael Brown med seks skudd forrige lørdag.

Det skal ha vært oppspillet til at en demonstrant ble lagt i bakken av politiet. Kvinnen fikk imidlertid fortsette å gå. Det førte til en svært opphisset og amper stemning blant demonstrantene.

VGs team i Ferguson så minst en flaske som ble kastet mot kvinnen. Da tok politiet affære og dro kvinnen med seg inn i en ventende politibil.

- Det kommer til å bli bråk

Politiet rykket inn, men idet de gjorde det kom er øsende regnvær med lyn og torden - som spredte demonstrantene og roet stemningen.

Ved 07-tiden norsk tid var det kun et fåtall demonstranter igjen i gaten. Ifølge politiet ble seks personer arresterte natt til torsdag.

Før det ble mørkt snakket VG med en demonstrant som mente det ville være lurt å bære gassmasker i kveld.

- Det kommer til å bli bråk. Folk er sinte for at politiet lager regler om at vi må bevege oss hvis vi skal demonstrere, og at vi ikke får gå på veien. I dag sperret de mange sidegater inn hit slik at folk måtte gå flere kilometer. Det gjør folk bare mer forbannet på politiet, sier han.

LAGT I BAKKEN: En demonstrant legges i bakken av politiet i Ferguson, utenfor St. Louis i USA. Foto:Thomas Nilsson,VG

Det er også natt til torsdag norsk tid et stort nærvær av politi.

Da mannen og kvinnen som demonstrerte for politimannen kom, rykket politiet inn med store styrker og flere pansrede kjøretøy.

VG har snakket med en av politimennene som har vært her hver eneste kveld og natt etter at opptøyene brøt ut for halvannen uke siden.

- Jeg håper det snart roer seg, sier han.

Skrek mot politiet

Ved 05.15-tiden norsk tid oppstod det igjen bråk i Ferguson. En mann kom brølende nedover gaten. Han skrek mot politiet.

VGs team stod da like ved politisjef Ron Johnson, som nylig hadde kommet for å se hvordan situasjonen var. Han viftet med hendene og forsøkte å få kollegaene sine til å arrestere ham.

Mannen fikk likevel fortsette, men etter cirka 100 meter ble han lagt i bakken av flere politifolk.

Demonstrantene kom løpende til, og stemningen ble umiddelbart amper.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder