Undersøker 30 kolleger hun kan ha smittet

DØDE: Her blir den romersk-katolske presten fraktet fra flyplassen i Madrid til sykehuset den 7. august. Han døde få dager senere. Foto:INAKI GOMEZ,AFP

Spansk sykepleier smittet med ebola i Madrid

En spansk sykepleier som behandlet en ebolasyk prest, har blitt smittet av viruset, opplyser spanske myndigheter. Det er første gang noen er smittet av ebolaviruset utenfor Vest-Afrika.

Artikkelen er over fem år gammel

Ifølge spanske myndigheter er sykepleieren lagt i isolat etter å ha testet positivt på ebola.

Sykepleieren var med og behandlet en 75 år gammel spansk misjonær som i september i år ble smitte av viruset i Liberia. Spanjolen skal ha jobbet ved et sykehus da han ble smittet. Han ble sendt til et sykehus i Madrid, der han døde få dager senere. Hun skal også ha vært delaktig i behandlingen av en 69 år gammel prest som også mistet livet kort tid etter å ha ankommet spania fra Sierra Leone.

FRAKTES: Natt til tirsdag ble kvinnen fraktet i denne ambulansen til et annet sykehus i Madrid. Foto:Andres Kudacki,Ap

Kvinnen, som er 40 år gammel, skal ha testet positivt for ebola på to forskjellige tester, skriver den spanske avisen El Pais.

Sykepleieren ble innlagt på sykehuset mandag morgen med høy feber etter at hun begynte å føle seg dårlig tirsdag forrige uke.

- Vi jobber nå med å verifisere kilden til infeksjonen, sier den spanske helseministeren Ana Mato på en pressekonferanse mandag kveld.

Medisinsk personell undersøker nå alle menneskene sykepleieren har kommet i kontakt med, inkludert de ansatte på sykehuset. 30 kolleger av sykepleieren går nå gjennom omfattende undersøkelser.

Helseministeren opplyste videre om at den ebolasmittede sykepleieren dro rett på ferie rett etter at den ene av de to spanske misjonærene døde, og at hun har vært bortreist helt frem til hun begynte å bli dårlig. Det er foreløpig ikke kjent hvor hun har feriert, men det kan bety at hun har smittet andre hun har vært i kontakt med.

Sykepleieren er dermed den tredje personen som blir behandlet for ebola-smitte i Spania.

VG/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder