DRAKK ALKOHOL: Hertuginne Kate og prins William smakte begge på vinene de ble tilbudt under søndagens besøk på en vingård på New Zealand. Foto: AP

Kongelige babyspekulasjoner avtar etter vintur

Storbritannias prins William skal ha hintet om at han og Kate venter sitt andre barn, men spekulasjonene dempet seg da Kate drakk vin under parets tur på New Zealand.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Ryktene om at hertuginne Kate er gravid startet lørdag, da William skal ha sagt til Cyntia Read, som strikket et sjal av merinoull som New Zealands offisielle gave til prins George da han ble født, at hun kanskje måtte lage ett nytt sjal «snart».

- Måten William sa det på var som om han ga meg et hint, lot meg få del i en hemmelighet, sa Read til AFP.

Kringkastingen på New Zealand opplyste senere at William sa «en gang» og ikke «snart». Likevel var det stor interesse for hertuginnens valg av drikke i forbindelse med en vintur paret skulle ha søndag.

Ifølge verten som tok imot paret skal hertuginnen ha fortalt at hun satte stor pris på å kunne nyte alkohol etter at pris George ble født.

- Kate sa hun ikke hadde drukket under svangerskapet, og at hun selv om hun ikke drikker så ofte liker å ta et glass i lystig lag, sier vinverten Hannah Armstrong fra Mudhouse Wines til Daily Mail.

Avisen skriver at Kate nøt noen glass med Aurum pinot gris og Riesling.

Eieren av Queenstown vingård, John Darby, viste paret rundt på vingården. Han opplevde at prins William var langt mer opptatt av vinen enn hertuginnen, som viste stor interesse for hagearbeidet som var gjort på vingården, skriver avisen.

Besøket på vingården i tillegg til en dag fylt med energiske aktiviteter som tur på en jetbåt, var tilstrekkelig til å overbevise kongepressen om at Kate sannsynligvis ikke er gravid igjen.

Paret er for tiden på et 19 dager langt besøk i New Zealand. De har for første gang med seg lille prins George.

FARTSFYLT: Prins William og hertuginne Kate brukt søndagen blant annet til en tur i en jetbåt under det 19 dager lange besøket i New Zealand. Foto: Mark Mitchell/Reuters/NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder