Fem drept i Bangkok i natt

Hundrevis av studenter innesperret

Thailandske myndigheter: Bli hjemme!

AMPERT: Demonstrasjonene i mot regjeringen i Thailand har eskalert det siste døgnet, og politiet bruker aktivt tåregass og vannkanoner mot opptøyene. Foto: AFP

Norske Tobias (23) innesperret i Bangkok-opptøyene

Tobias Bjerkan (23) fra Asker er student på universitetet i Bangkok hvor 2000 studenter nå er innesperret.

  • Eliese Laustsen

Artikkelen er over seks år gammel

Bjerkan studerer journalistikk ved Ramkamhaeng universitetet i Thailands hovedstad, hvor han har bodd de siste to årene.

Den norske studenten bor i samme område som de politiske demonstrantene holder til.

- Tråkker jeg utenfor leilighetskomplekset, så står jeg blant demonstrantene. Derfor holder jeg meg inne, forteller Bjerkan til VG.

Ifølge AlJazeera er det «rødskjortene», studenter fra Ramkhamhaeng, som oppholder seg her i nærheten av stadion og campus. Disse støtter regjeringen og statsminister Yingluck Shinawatra - i motsetning til «gulskjortene».

- I hele natt ble jeg vekket av demonstranter som beveget seg til og fra de mange hundre bussene som står parkert rett utenfor verandaen. De har forberedt seg i dagevis, og de fleste har sovet på idrettsanlegget ved universitetet, sier han videre.

I BANGKOK: Tobias Bjerkan (23) fra Asker er student ved Ramkamhaeng universitetet. Foto: PRIVAT

Han forklarer at politiet har satt opp store telt utenfor leilighetskomplekset han bor i.

- Alle i området her er rådet til å bli innendørs. Ingen går ut fordi veiene er stengt og det kan oppstå farlige situasjoner overalt. Butikker er også stengt i frykt for å bli satt fyr på, sier Bjerkan videre.

Breaking News melder at Thailandske myndigheter nå har gått ut og anbefalt alle å holde seg innendørs mandag mellom klokken ti og fem om natten ettersom opptøyene eskalerer.

Sperret telefonlinjer

23-åringen har mottatt mange telefoner og bekymringsmeldinger fra venner og familie.

- De som ringte i går var thailandske venner og familie som befant seg i området. Mange var bekymret siden jeg bor så nær demonstrantene. Telefonlinjene ble stengt utover kvelden, og internettforbindelsen ble også svekket, sier Bjerkan.

Ettersom han er student, mottar han oppdateringer om hva som skjer på universitetsområdet.

- Vi fikk live-oppdatering fra en professor om at nok en student hadde blitt skutt i hodet og drept. Det spredte seg raskt via sosiale medier.

Ifølge The Nation skal hundrevis av studenter ved Ramkamhaeng Universitetet være fanget som følge av de massive opptøyene i hovedstaden.

Fem drept

The Nation melder at rundt 2000 studenter være innesperret på universitetsområdet.

I løpet av natten skal hele fem personer ha blitt drept og rundt 50 skadet i den ampre stemningen som utspiller seg, melder The Indian Times.

Det er ikke kjent hvilken politiske fløy som står bak bråket på campus.

Sikkerhetsmannskap skal ha begynt på forberedelsene for å evakuere de mange studentene.

Thailands statsminister Yingluck Shinawatra måtte i natt evakuere etter at motstandere av regjeringen stormet bygningen hun befant seg i. Det er uvisst hvor hun befinner seg, men offisielle kilder har avvist at hun har reist ut av landet.

Les også

Mer om

  1. Thailand

Flere artikler

  1. Demonstranter stormet bygning - statsministeren evakuert

  2. En mann skutt og drept opptøyer i Bangkok

  3. Thailands statsminister vil snakke med demonstrantene

  4. Thailands rødskjorter stanser demonstrasjon

  5. Thailands statsminister aktiverer spesiallov

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder