BORGERKRIGEN FORTSETTER: Senest i dag, lørdag, skal et område i Aleppo ha blitt bombet av president Bashar Al-Assads styrker, ifølge opposisjonen. Foto: AHMAD OTHMAN/REUTERS

Syrisk opposisjon vil delta i fredskonferanse

Den syriske opposisjonskoalisjonen som er støttet av Vesten, vil delta under fredskonferansen Genève 2 neste uke.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den syriske nasjonalkoalisjonen SNC, som er den ledende vestligstøttede opposisjonsgruppen, har gått med på å delta under fredskonferansen, opplyser koalisjonens mediekontor lørdag.

Genève 2-forhandlingene med president Bashar al-Assaf regjering starter i Montreux onsdag.

14 stemte mot

Av de 73 medlemmene i Den syriske nasjonalkoalisjonene som deltok i avstemningen, var 58 av dem for å delta, mens 14 stemte imot.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters hadde 44 medlemmer trukket seg fra å stemme.

Varselet om at opposisjonen ønsker å delta på fredskonferansen kommer etter at USAs utenriksminister John Kerry, uventet rettet en innstendig anmodning til opposisjonen i Syria om å møte ved forhandlingsbordet i Sveits sist torsdag.

Iran ikke invitert

Irans president Hassan Rouhani har tidligere uttalt at Genève-konferansen om Syria senere denne måneden vil mislykkes om Iran ikke er med. FN har sendt invitasjoner til konferansen til 30 land, men Iran som er en viktig støttespiller for Syrias president, Bashar al-Assasad, sto ikke på listen på grunn av USAs motstand.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder