ANNENPILOT: Andreas Lubitz (27) var styrmann, også kalt annenpilot, på flyet som for over en uke siden styrtet i alpene.

ANNENPILOT: Andreas Lubitz (27) var styrmann, også kalt annenpilot, på flyet som for over en uke siden styrtet i alpene. Foto:Foto Team Mueller,Afp

Ferdskriveren bekrefter: Germanwings-flyet ble styrtet med vilje

Den andre svarte boksen bekrefter at annenpiloten Andreas Lubitz (27) styrtet Germanwings-flyet med vilje.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det opplyser franske etterforskere etter at den franske lufthavarikommisjonen har analysert data fra flyets ferdskriver som ble funnet skjærtorsdag, melder nyhetbyrået Associated Press.

Lubitz skal ha økt maskinenes fart gjenntatte ganger samtidig som flyet styrte på autopilot inn i fjellveggen.

I dagene før han styrtet Germanwings-flyet med 150 mennesker om bord gjorde 27-åringen nettsøk på selvmordsmetoder og hvordan sikkerheten på cockpitdører fungerer.

Fant svart boks

Onsdag forrige uke kom det frem at den andre av de to «svarte boksene» til det styrtede Germanwings-flyet var funnet, men at innholdet manglet.

Se på VGTV:Slik virker «den svarte boksen»

Letemannskap har derfor lett etter resten av boksen i ni dager på ulykkesstedet i de franske Alpene. Skjærtorsdag ble det klart at de restene - som inneholder ferdskriveren - er funnet.

FUNNET: Disse bildene viser den andre svarte boksen fra Germanwings-flyet som styrtet i Alpene. Foto:Claude Paris,Ap

Etterforskerne håper å få avdekket flere detaljer som kan forklare ulykken der Andreas Lubitz (27) tilsynelatende styrtet passasjerflyet i fjellsiden med vilje.

Ferdskriveren, som er den boksen som man nå har funnet innholdet til, inneholder avlesninger av de fleste instrumenter om bord i flyet, som var en Airbus 320.

Låste kapteinen ute

Den første svarte boksen ble funnet i vrakrestene etter flyet i forrige uke.

SPESIAL: Dette er ofrene fra dødsflyet

Lydopptakene viser hvordan Lubitz tok over kontrollen da kapteinen gikk på toalettet. Da han kom tilbake var døren stengt. På opptakene kan man høre kapteinen banke på døren, trolig med en metallgjenstand, mens han skriker: – Åpne den jævla døra!

VG har tidligere omtalt de siste minuttene ombord i Germanwings-flyet.

I løpet av etterforskningen har det også kommet frem at Lubitz egentlig skulle vært sykemeldt den dagen krasjet skjedde, men han hadde holdt sykdommen skjult for sin arbeidsgiver. I hjemmet hans fant man blant annet istykkerrevne sykemeldinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder