INNSATS: Det svenske kystvaktskipet «Poseidon» ankom den italienske havnen i Messina 9. juni for å slippe av båtflyktninger som har krysset Middelhavet. Foto:Carmelo Imbesi,Ap

Svensk skip berget 500 båtflyktninger i Middelhavet

Det svenske skipet «Poseidon» plukket opp over 500 båtflyktninger i Middelhavet tirsdag kveld.

Artikkelen er over fire år gammel

Det svenske skipet tok om bord 220 flyktninger som ble funnet av et handelsskip mellom Sicilia og Libya. I det samme området berget «Poseidon» 300 båtflyktninger fra en fiskebåt, opplyser den svenske kystvakten.

– Vi kom fram til fiskebåten i mørket, sier Mattis Lindholm i den svenske kystvakten. Han forteller at de ventet til det ble dagslys før de 300 ble tatt om bord.

BAKGRUNN: Den grufulle dødsflukten (krever innlogging)

Det danske skipet «Torm Arawa» berget 222 flyktninger i Middelhavet utenfor Libyas kyst søndag, og dagen etter tok det norske skipet «Siem Pilot» om bord over 600 migranter fra to trebåter i Middelhavet i en flere timer lang aksjon.

– Alle migrantene blir godt tatt vare på av mannskapet på det norske skipet. Det var ikke døde personer blant dem som er reddet, og ingen som synes å være alvorlig syke. Det er flere gravide blant dem som er reddet, skriver Kripos i en pressemelding.

Svenske «Poseidon» har nå ikke plass til flere, og italienske myndigheter skal avgjøre hvor de kan legge til kai. Totalt har «Poseidon» berget rundt 1150 flyktninger siden innsatsen begynte i starten av juni.

Mer enn 5000 flyktninger har druknet under forsøk på å krysse Middelhavet i 2014 og 2015. Regjeringen bestemte i april i år at Norge skulle sende et skip til Middelhavet for å delta i Operasjon Triton. Også en redningsskøyte er en del av det norske bidraget, men den setter kursen sørover først i juli.

Mer om

  1. Flyktningkrisen i Europa

Flere artikler

  1. Norsk skip reddet 600 båtflyktninger

  2. Opptil 200 fryktes omkommet i forlis i Middelhavet

  3. Norsk skip deltar i omfattende redningsaksjon

  4. Siem Pilot har reddet 956 flyktninger på 13 timer

  5. Grusomme scener i Middelhavet: – Fløt i vann, drivstoff og avføring

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder