TRAGEDIE: 71 flyktninger ble torsdag funnet døde i denne lastebilen, som sto parkert langs en motorvei i Østerrike. Nå er en femte person pågrepet i saken. Foto:Ronald Zak,Ap

Ny pågripelse etter flyktningtragedien i Østerrike

Det er gjort en ny pågripelse i Ungarn etter at 71 flyktninger ble funnet døde i en lastebil i Østerrike torsdag. Fire personer er fra før av varetektsfengslet i saken.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er ungarsk politi som søndag formiddag opplyser at nok en person, en ungarsk mann, ble pågrepet sent lørdag.

Les mer: 71 personer funnet døde i forlatt lastebil

Meldingen kommer etter at tre bulgarere og en afghaner lørdag ble varetektsfengslet i 30 dager i Ungarn. De fire er siktet for menneskesmugling i vinnings hensikt. De er også siktet for tortur i forbindelse med smuglingen.

ANTATT MENNESKESMUGLER: Ungarsk politi eskorterer en av de mistenkte i saken hvor 71 mennesker ble funnet døde i en lastebil i Østerrike. Foto:Attila Kisbenedek,Afp

De 71 omkomne i lastebilen som ble funnet langs motorveien i delstaten Burgenland i Østerrike torsdag, var 59 menn, 8 kvinner og 4 barn. Politiet tror de døde av kvelning på grunn av oksygenmangel i lasterommet.

Politiet i Østerrike har opplyst at de fire fengslede trolig tilhører et lavere sjikt i en bulgarsk-ungarsk menneskesmugler-mafia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder