UNDERSØKER: Politimenn undersøker området på øya Réunion i Det indiske hav. Søndag ble en flydør funnet på øya, bare dager etter funnet av en vingeklaff. Her undersøker politiet en metalldel som foreløpig ikke er bekreftet å stamme fra et fly.

UNDERSØKER: Politimenn undersøker området på øya Réunion i Det indiske hav. Søndag ble en flydør funnet på øya, bare dager etter funnet av en vingeklaff. Her undersøker politiet en metalldel som foreløpig ikke er bekreftet å stamme fra et fly. Foto:Richard Bouhet,Afp

Sky News: Flydør funnet på fransk øy

Bekrefter at vingeklaff stammer fra Boeing 777

Flere metalldeler funnet

Det som trolig er en flydør skal være funnet på den franske øya Réunion i Det indiske hav – bare dager etter funnet av andre vrakdeler som knyttes til forsvinningen av mysterieflyet MH370.

Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det melder Sky News.

Ifølge kanalen ble flydøren funnet et annet sted på øya enn der vrakdeler av en vinge ble funnet tidligere denne uken.

Det er foreløpig ikke kjent om døren stammer fra et passasjerfly.

Ifølge BBC har også politiet bekreftet funnet. Kanalen skriver at flydøren hadde utenlandsk skrift og muligens noe illustrasjon på seg.

Søndag er det også funnet flere metalldeler på øya, men det er foreløpig ikke grunn til å tro at disse delene stammer fra et fly.

Klokken 14.30 melder Sky News at deler som man opprinnelig trodde at stammet fra MH370 har vist seg å stamme fra en stige fra innlandet.

FUNNET: En metalldel er også funnet på stranden i Saint-Denis på den franske øya i Det indiske hav. Det er foreløpig ikke grunn til å tro at delene stammer fra et fly. Foto:Richard Bouhet,Afp

Deler sendt til analyse

Vingedelen som ble funnet på den franske øya Réunion tidligere denne uken, er sendt til Frankrike for å analyseres av franske eksperter.

Søndag bekreftet Malaysiske myndigheter at vingeklaffen som ble funnet stammer fra et passasjerfly av typen Boeing 777 – altså et fly av samme typen som forsvant sporløst i Sørøst-Asia i mars i fjor.

Ifølge nyhetsbyrået AP er MH370 det eneste flyet av denne typen som er savnet.

MH370: Ett år siden mysteriet startet

Onsdag begynner granskningen, og en kilde i det franske etterforskningsteamet har sagt til CNN at laboratoriet vil bruke kort tid på å identifisere hvilket fly vrakdelen stammer fra.

Langt unna forsvinningsstedet

Den franske øya Réunion ligger øst for Madagaskar i det indiske hav.

Øya hvor vrakdelen ble funnet i går ligger flere tusen kilometer unna leteområdet, men havstrømmer åpner opp for muligheten at deler av flyet har drevet helt til den franske øya utenfor Madagaskar.

Les også:Så dypt kan mysterieflyet ligge

Flere ting funnet

Det ble også funnet rester av en koffert på øya torsdag. I tillegg er det funnet en kinesisk vannflaske og et indonesisk vaskeprodukt.

Husker du? 12 flymysterier som rystet verden

Lørdag ble det ifølge Sky News kjent at Malaysiske eksperter skal reise til den franke øya for å undersøke området, og søndag bekreftet myndighetene at de ønsker å utvide søke til også å omfatte områdene rundt den franske øya.

Mysterie

Malaysia Airlines flight MH370 tok av fra Kuala Lumpur natt til 8. mars 2014, med 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord.

Foto:,

Flyet skulle etter planen lande i Kinas hovedstad Beijing tidlig 8. mars. Men knappe to timer inn i flyturen forsvant flyet fra radaren.

Det siste menneskelige livstegnet fra flyet var et enkelt «Good night, Malaysian three seven zero» klokken 01.19. Da befant det seg i 35.000 fots høyde øst for Malaysia.

Les også:Hør lydloggen fra MH370

Det var fint vær i området, det ble ikke sendt ut nødsignal, og erfarne etterforskere kaller forsvinningen et mysterium.

Det har senere kommet frem at en satellitt fanget opp signaler fra flyet så sent som klokken 08.11.

239 personer var om bord da mysterieflyet forsvant i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder