Falsk «Justin Bieber» (42) fikk nakenbilder av barn

En 42-åring som utga seg får å være Justin Bieber, er siktet for over 900 tilfeller av overgrep mot barn etter å ha lurt mindreårige til å sende ham bilder.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mannen skal siden 2007 ha brukt sosiale medier som Facebook og Skype til å utgi seg for å være popidolet fra Canada. Torsdag ble han siktet for mer enn 900 seksuelle overgrep mot barn.

– Etterforskere har gransket mannen som utga seg for å være Justin på nett i den hensikt å få tak i spesifikk bilder av unge barn, opplyser politiet i delstaten Queensland.

Les også: Kanadier mistenkt for overgrep mot 2.000 barn - minst to norske

Etterforskningen har allerede ført til at mannen var siktet for en rekke seksuelle overgrep mot barn under 16 år. Nå er siktelsen altså kraftig utvidet.

– Etter en grundig gjennomgang av mannens datamaskin er han siktet for ytterligere 931 tilfeller av overgrep mot barn, heter det i pressemeldingen fra politiet.

Siktelsen inkluderer voldtekt, upassende oppførsel mot barn, produksjon av overgrepsmateriale og bruk av kommunikasjonstjenester for å utnytte barn og spre ulovlig materiale.

Fikk du med deg? Politiet mener gruppe planla overgrep mot ufødt barn

Bieber har, tross mye negative omtale de siste årene, fremdeles en enorm hærskare med fans blant barn og unge, såkalte «Beliebers». Politiet betegner omfanget av saken som forferdelig.

– Det at så mange barn kunne tro at de kommuniserte med denne kjendisen setter søkelyset på behovet for en alvorlig gjennomgang av hvordan vi som samfunn utdanner barn i nettvett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder