63 KILO LETTERE: 71 år gamle Mary Clancey har fått et nytt liv etter at svulsten hennes ble oppdaget og fjernet. Foto: April Bartholomew AP

Trodde hun var tykk – hadde 63 kilo stor svulst

I 15 år slet Mary Clancey (71) med vektøkning, til tross for at hun prøvde å slanke seg.

Artikkelen er over tre år gammel

Da hun gikk til legen, fant de en enorm kreftsvulst på den ene eggstokken.

Til tross for at den hadde vokst seg 63 kilo stor var kreftsvulsten fremdeles på første stadium. Legene ved Lehigh Valley Health Network i Allentown brukte fem timer på å fjerne svulsten i november i fjor.

Clancey veide 166 kilo da hun ble lagt på operasjonsbordet. Legene fjernet 82 kilo svulst og vev, og halverte vekten til kvinnen.

– Ikke i din villeste fantasi kan du forestille deg noe så enormt, kommenterer den 71 år gamle bestemoren til tv-stasjonen NBC10.

Sjekk den svulsten: Roger (59) fjernet utvekst på 59 kilo

Drøyt 150 centimeter høye Clancey fra St. Clair i Pennsylvania hadde i årevis fått beskjed om å passe på kostholdet sitt. Vekta fortsatte å øke, og hun resignerte og innfant seg med at hun ville forbli en «kort, rund, tykk, liten gammel dame».

I mange år ga svulsten henne ingen smerter overhodet.

– Den bare fant seg til rette inni der, sier Clancey.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRILLES VEKK: Etter å ha presentert den utrolige nyheten på en pressekonferanse, trillet helsepersonell vekk alt vannet som var funnet inne i Mary Clancey (71). Foto: April Bartholomew AP

Men etter hvert fikk Clancey problemer med å gå, og en dag kom hun seg plutselig ikke opp av sengen lenger. I samråd med sønnen, ringte hun etter en ambulanse.

Les også: Sahana (10) kan være den første jenta diagnotisert med «tremann-syndromet»

Svulsten var da for stor til at kameraet på skanneren klarte å få med hele omfanget av den på ett bilde. Kirurgen som hadde ansvaret for operasjonen, Richard Boulay, opplyser at svulsten primært besto av vann og hadde en «glatt og ekkel» konsistens.

I 2008: Slik så Mary Clancey ut for ni år siden. Foto: Lehigh Valley Health Network

De trengte et ekstra operasjonsbord for å forsiktig rulle svulsten til side uten at den skulle sprekke.

– Kirurger bruker hele livet sitt på å perfeksjonere teknikker som gir pasientene våre best mulig sjanser til å overleve kreft. Selv om Marys svulst var utfordrende, sørget vår trening og kreativitet, i tillegg til Mary og familien hennes sterke tro, til at vi fikk gjennomført operasjonen på en god måte, sier Boulay til VG.

Clancey er nå kreftfri og fremdeles i prosessen med å venne seg til et nytt liv som slankere, ikke minst finne balansen igjen nå som halve kroppsvekta er fjernet.

– Jeg kan spise alt, jeg kan gjøre hva jeg vil. Livet er bra og alt er på stell. Men historien er fullstendig sinssyk, sier Clancey.

Kilde: NTB/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder