SIKTET: Politiet har identifisert den siktede som Jake Thomas Patterson (21). Foto: Barron County Sheriff

21-åring siktet for dobbeltdrap og kidnapping – Jayme Closs (13) identifiserte bilen

13 år gamle Jayme Closs hadde vært borte i hele 88 dager da hun ble funnet torsdag ettermiddag. Jake Thomas Patterson er siktet for å ha drept foreldrene hennes.

13-åringen har vært savnet siden oktober, da foreldrene Denise (46) og James Closs (56) ble funnet skutt og drept i deres hjem i småbyen Barron i Wisconsin.

Torsdag ble Closs funnet i byen Gordon i Wisconsin, 100 kilometer unna.

– Hun har det bra, hun er skrevet ut fra sykehuset, sier Chris Fitzgerald i Barron County-politiet på en pressekonferanse fredag.

KIDNAPPET: Foreldrene hennes ble drept og Jayme Closs kidnappet i oktober. Nå er hun funnet og en 21 år gammel mann er siktet. Foto: Privat

Det er hjembyen til mannen som nå er siktet for to overlagte drap og kidnapping, opplyser politiet.

– I 88 dager har jeg sagt at vi ville jobbe uten stopp for å finne Jayme og ta henne med hjem. Det er nettopp det vi har gjort, sier Chris Fitzgerald.

– Beina mine skalv da jeg fikk nyheten, det var fantastisk, sier politimannen.

les også

Savnet 13-åring funnet i live

Politiet: Skjulte henne fra venner

Politiet forteller at 13-åringen kom seg ut fra huset hvor hun ble holdt fanget og klarte å finne hjelp. Politiet tror ikke den siktede hadde noen relasjon til 13-åringens familie.

Politiet sier at så vidt dem kjent var det null kontakt mellom den siktede 21-åringen og 13-åringen før kidnappingen. Men Jake Thomas Patterson skal ha hatt en tilknytning til Jayme Closs’ hjemby.

– Vi tror Jayme var det eneste målet, sier Fitzgerald på pressekonferansen.

Politiet sier 21-åringen holdt 13-åringen skjult fra sine venner og sin omgangskrets. Han var arbeidsledig.

les også

Savnet 13-åring funnet i live

– Jeg kan fortelle dere at den mistenkte hadde planlagt sine handlinger og tok mange aktive grep for å holde sin identitet skjult for politiet og offentligheten, sier Fitzgerald.

Funnet av forbipasserende

Det var en forbipasserende på tur med hunden som oppdaget jenta- Ifølge lokalavisen Minneapolis Star Tribune var jenta var tynn med flokete hår og kledd i skitne klær og for store sko. Den forbipasserende tok Closs med til en nabo, der hun oppholdt seg mens politiet ble tilkalt.

– Kort tid etterpå fant en av mine patruljer tilfeldigvis en bil som passet beskrivelsen Jayme hadde gitt, opplyser politiet på pressekonferansen.

– Han var rett nedi veien fra boligen, påpeker de.

21-åringen har flere biler, som politiet nå skal finne. Naboene, Kristin og Peter Kasinskas, forteller til lokalavisen at jenta avslo mat og vann, og at hun ikke visste hvor hun befant seg.

– Jeg tror fortsatt jeg drømmer. Det var som å se et spøkelse, sier Peter Kasinskas til avisen.

Siste tegn var mystisk telefonsamtale

Lenge så det ut til at dobbeltdrapssaken skulle stå uoppklart, og politiet sto nærmest uten spor etter hva som hadde tilstøtt Jayme og foreldrene hennes.

Siste livstegn fra Closs-hjemmet var en mystisk nødsamtale ved 01-tiden der operatøren som tok imot 911-anropet skal ha hørt roping i bakgrunnen, men ingen snakket direkte inn i telefonen. Samtalen kom fra mobiltelefonen fra moren Denise.

Da en politipatrulje ankom huset fire minutter senere, ble de møtt av et grufullt syn: Døren var sparket inn, og ekteparet var skutt og drept. Den 13 år gamle datteren var sporløst forsvunnet. Politiet er klare på at de mener at Jayme var i huset under drapene.

Tusenvis av frivillige bidro i letingen i flere måneder, og FBI tilbød en dusør på 25.000 dollar, eller rundt 200.000 kroner, for informasjon som kunne lede til at Jayme ble funnet. Området rundt huset ble i tillegg undersøkt av både drone og infrarødt kamera.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder