Skyteepisode i Toronto: 12 såret og to drept i Toronto

En mann tok livet av to personer og såret 12 andre da han søndag kveld gikk nedover en gate i Toronto sentrum og skjøt mot utesteder. Gjerningsmannen mistet også livet i en skuddutveksling med politiet.

Mandag morgen kom meldingen om at en person var drept i skytingen, men nå har tallet økt til to. Den første som ble bekreftet død skal ha vært en ung kvinne.

Politiet opplyste om at en jente på ni år var kritisk skadet, men det er usikkert om det er hun som har mistet livet.

12 andre skal også ha blitt såret i skytingen, og de ble fraktet til sykehus.

Ifølge CBC News fant skyteepisoden sted i nabolaget Greektown rundt klokken 22 søndag kveld lokal tid. Det er et livlig området med spisesteder og barer. Den mistenkte gjerningsmannen skal ha skutt mot en restaurant.

Vitner forteller til CNN at de hørte 10–20 skudd.

Politiet opplyser også at skytteren er død etter en skuddveksling med politiet. Det er uklart om han ble skutt av politiet eller om han tok sitt eget liv. Ifølge nyhetsbyrået AP skal gjerningsmannen være en 29 år gammel mann. Han skal ha åpnet ild mot politiet tre kvartaler bortenfor restauranten. Han skal ha flyktet fra stedet, og senere funnet død.

les også

De kan bli blant de første ofrene i Trumps handelskrig

Et vitne sier til CBS at hun fikk beskjed om å løpe bakerst i lokalene på restauranten.

– Vi hørte folk som skrek på utsiden.

Det er uklart hva slags hendelse det dreier seg om. Politiet understreker at det er for tidlig å si om det er snakk om terror, men det utelukkes ikke.

– Vi ser på hvert eneste mulige motiv, sa politisjefen i Toronto, Mark Saunders, ifølge CTV News.

Han opplyser imidlertid om at skytingen ikke er tilfeldig. Det har kommet ubekreftede meldinger om at gjerningsmannen var psykisk ustabil.

– Det er ikke gjengrelatert. Det ser ut som det var noen som var svært forstyrret, sier lokalpolitikeren Paula Fletcher til CP24.

Ordføreren John Tory ber alle som har informasjon om hendelsen om å ta kontakt med politiet. Ifølge CBS News sa han til pressen at skyteepisoden skjedde i en «svært fredfull del» av byen og at nærmiljøet er i sjokk. Flere vitner har blitt sendt til traumesentre rundt om i byen.

– Vi er så vant til å bo i en by hvor slike ting ikke skjer. Men det skjer ting i disse dager, og det finnes ikke ord, sier ordføreren.

Toronto har den siste tiden vært rammet av flere skyteepisoder, og i helgen utplasserte politiet forsterkninger i den forbindelse. I år har 26 personer blitt skutt og drept i byen. Det er en økning på 53 prosent sammenlignet med i fjor.

Doug Ford, som er statsminister i provinsen Ontario der Toronto ligger, uttrykker medfølelse med ofrene på Twitter.

– Mine tanker går til ofrene og deres pårørende for denne forferdelige skytingen i Toronto, skriver han på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder