Menneskene som mistet livet i brokollapsen i Italia

UTENRIKS

En barnefamilie på ferietur, et ungt kjærestepar og tre arbeidere er identifisert som noen av ofrene etter den fatale brokollapsen i Genova.

Publisert: Oppdatert: 16.08.18 09:34

Italias statsminister Giuseppe Conte har erklært tolv måneders unntakstilstand i Genova etter det som er den verste broulykken i Europa på flere tiår.

Minst 39 mennesker omkom i brokollapsen.

Skulle på familieferie

Tirsdag morgen publiserte datateknikeren Roberto Robbiano (43) et bilde av strandparadiset Sardinia på Facebook-veggen sin.

Med bilen fullpakket med bagasje og strandleker, kjørte han og kona Ersilia Piccinino (41) av gårde nettopp dit for å feriere. Med seg i bilen hadde de sin åtte år gamle sønn, Samuele.

De skulle reise via Genova, og befant seg midt på broen da den kollapset. Bilen deres falt 45 meter rett ned, og hele familien omkom.

Samuele var blant de første ofrene som ble funnet av redningsmannskapene, ifølge BBC.

Ungt kjærestepar omkom

Stella Boccia (24) og kjæresten Carlos Jesus Trujillo hadde vært sammen i noen få måneder. De omkom sammen, da broen kollapset.

Boccias foreldre driver restauranten Il Pescatore i Toscana, og delte den tragiske nyheten med kundene sine.

– Vi beklager til våre kunder, men vi vil holde stengt for å sørge. Dessverre ligger en del av hjertene våre under ruinene av Genova-broen, skriver de på Facebook.

Innlegget har fått hundrevis av kondolanser og støtteerklæringer.

Boccia jobbet på sportsbutikken Foot Locker, mens Trujillo jobbet på en restaurant like i nærheten.

Arbeidere ble knust under broen

Mirko Vicini, som jobbet med avfallshåndtering, befant seg under broen da den kollapset.

Hans kollega, Bruno Casagrande, fryktes å ha omkommet sammen med ham. De to hadde akkurat fått sesongbaserte arbeidskontrakter etter en stund med arbeidsløshet, og drømte om en lysere fremtid, skriver den italienske avisen Il Messaggero.

Alessandro Campora (55) skal også ha arbeidet under broen da den kollapset, og ble bekreftet død onsdag.

«Du var en sensitiv sjel. Takk,» skriver en venn på Facebook-veggen til Vicini etter at dødsfallet ble kjent.

Flere er fortsatt meldt savnet

Amatør-fotballspilleren Anrea Cerulli (47) ble drept på vei til jobb, og har blitt hyllet av fotballaget Genoa Club Portuali Voltri, som bekrefter dødsfallet på Facebook.

Den chilenske kokken Juan Carlos Pastenes (64) omkom sammen med kona Nora Rivera (47) og deres felles venn fra Chile, Juan Figueroa Carrasco (68).

Sykepleieren Marta Danisi (29) hadde akkurat begynt i ny jobb på et sykehus i Allessandria i Nord-Italia, da hun og kjæresten Alberto Fanfani (32) ble fanget i kollapsen, og omkom.

Flere er også fortsatt meldt savnet etter brokollapsen.

Se interaktivt før og etter bilde av broen her:

Her kan du lese mer om