BER OM MER PENGER: UNICEFs leder, Ann Venemann, besøkte også en skole da hun var på befaring i de jordskjelvrammede områdene i Kashmir søndag.

Desperat bønn om penger til jordskjelvofre

Verdens barnefond (UNICEF) bønnfaller verden om å gi mer penger til de jordskjelvrammede innbyggerne i Pakistan.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Verden må begripe hvor hardt rammet dette området virkelig er, hvor stor tragedien er og hvor mange mennesker som er rammet, sier UNICEFs leder Ann Veneman.

I helgen besøkte hun områdene nordøst i Pakistan som ble utsatt for de verste ødeleggelsene under jordskjelvet i begynnelsen av oktober. Ulendt terreng og mye fjell i den pakistanske delen av Kashmir gjør hjelpearbeidet vanskelig, og vinteren er nå like om hjørnet.

- Det er et enormt behov for kontinuerlig tilføring av ressurser. Vi går svært vanskelige tider i møte, sier lederen for FN-organisasjonen.

Uten husly

Over 56.000 mennesker omkom under jordskjelvet, og hjelpearbeidere frykter at like mange kan dø i månedene som kommer på grunn av sult og kulde. Tre millioner mennesker er for tiden uten husly, og trenger hjelp så raskt som mulig.

Det store flertallet av de jordskjelvrammede befinner seg i den pakistanske delen av Kashmir, men også i den indiske delen av det omstridte grenseområdet mistet over 1.000 personer livet.

Enige om delelinje

De to nabolandene ble i helgen enige om en avtale som gjør det mulig å krysse den tungt bevæpnede delelinjen gjennom Kashmir. Håpet er at dette skal gjøre hjelpearbeidet lettere.

- Dette kan gi oss veiforbindelse til områder hvor vi nå bare kan komme fram med helikopter, sier Natasha Hrycow, som er FNs logistikkoordinator i provinshovedstaden Muzaffarabad i den pakistanske delen av Kashmir.

Terrorangrepet i den indiske hovedstaden New Delhi lørdag, hvor over 60 mennesker ble drept, antas å ha blitt utført av en opprørsgruppe fra Kashmir. Bombeaksjonen ser imidlertid ikke ut til å ha satt avtalen om kryssing av delelinjen i fare.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder