Gjenforent med familien

(VG Nett) Tre norske barn som helt siden katastrofen inntraff, har vært borte fra familiene sine, er gjenforent med en eller flere av foreldrene sine i Phuket.

Tone Libråten
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

TRYGT: Flere barn har funnet tilbake til familien sin. Dette er Tan Wei En (3) fra Singapore med bestefar. Treåringens far er fortsatt igjen i Phuket for å lete etter moren til jenta. Foto: REUTERS

Men tirsdag morgen kan ambassadør Ragne Birthe Lund fortelle at tre norske barn er gjenforent med familiene sine. Alle barna er under 16 år.

- Et av barna er gjenforent med moren sin, et annet er gjenforent med far og det siste barnet fikk tilbake begge foreldrene sine, forteller ambassadøren til VG Nett.

På en nettside forsøker myndighetene i Thailand å koble de som er savnet og de som savner noen.

På sykehus

Barna med familiene sine befant seg i Phuket-området. Foreldrene skal være funnet på sykehus i området.

I tillegg forteller Lund at en norsk kvinne, som unnslapp katastrofen og kom seg til Bangkok, har funnet igjen mann og barn.

- De er nå på vei til Bangkok for å gjenforenes med kvinnen, sier Lund.

Gjenforent

For personell fra den norske ambassaden i Bangkok i Phuket, er det en viktig oppgave å oppsøke sykehusene i området og kartlegge hvor mange nordmenn som befinner seg der og i hvilken tilstand de er i.

- Europeiske reiseforsikring har også sendt leger til området som gjør det samme, forteller Lund.

I følge Lund skal alle norske barn under 16 år, som er registrert og som hadde kommet vekk fra foreldrene sine, gjenforent med én eller begge foreldrene.

- Men fortsatt er utallige skadde og omkomne uidentifisert. Vi har en enorm oppgave foran oss.

- Noe av det vi har vært mest bekymret for har vært meldingene vi har fått om at barn er alene fordi de har kommet vekk fra foreldrene sine. Det har vært topp prioritert, og i Phuket er det i hvert fall tre barn som er funnet og gjenforent med foreldrene sine, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen i Utenriksdepartementet til NTB.

Hvor mange barn som fortsatt er alene, hadde norske myndigheter tirsdag morgen ikke oversikt over. De skal ha blitt tatt hånd om av reiseselskapene.

Får bilder

Den norske ambassaden skal ha fått beskjed om at nok et norsk barn er funnet omkommet, men det er ennå usikkert om dette barnet er blant de 13 nordmennene som til nå er bekreftet døde.

Ambassaden har også fått beskjed om thailandske myndigheter tar bilder av de levningene som er funnet. Bildene skal publiseres, men norsk personell har ennå ikke sett noen av bildene.

Dette kan hjelpe til i arbeidet med å identifisere de som er involvert.

- Uansett handler det fortsatt om å redde liv. Vi forsøker så godt vi kan å hjelpe til og har mannskap i arbeid døgnet rundt, sier ambassadøren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder