Hun forsvarer «monsteret»

(VG Nett) Martine Van Praet skal sammen med Xavier Magnee forsvare den angivelige barnedrapsmannen Marc Dutroux.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

«Monsteret fra Charleroi»

46 år gamle Marc Dutroux er tiltalt for å ha kidnappet seks jenter i alderen 8 til 19, holdt de innesperret og misbrukt dem seksuelt i et hus han eide i Charleroi. Fire av dem døde i fangenskap, og da Dutroux ble pågrepet fik han tilnavnet «monsteret fra Charleroi».

I dag startet rettssaken som er ventet å vare i minst to måneder fremover. Mer enn 450 vitner er innkalt.

Dutroux selv var på plass i Arlon grytidlig mandag morgen sammen med sine medtiltalte, hans eks-kone Michelle Martin (44), Michel Levièvre (32) og Michel Nihoul (62). Over 300 politifolk var på plass da Belgias mest forhatte mann, ble eskortert inn i Palais de Justice i en pansret bil.

I rettssalen kommer de blant annet til å stå ansikt til ansikt med 20 år gamle Sabine Dardenne. Hun var én av to jenter som slapp unna Belgias etter hvert mest forhatte mann etter 80 dager innelåst i en celle.

De fire jentene som ble drept ble funnet gravd ned på Dutrouxs eiendom. Der ble også Bernard Weinstein funnet, en av den angivelige drapsmannens medsammensvorne. Dutroux har innrømmet at det var han som drepte Weinstein.

- Lenket meg fast til sengen
Først nå i forkant av rettssaken har Dardenne fortalt hva hun opplevde da hun ble bortført på vei til skolen for nesten åtte år siden:

- Han lenket meg fast til sengen rundt nakken. Jeg ble der i to-tre dager, sier Sabine.

Senere ble hun flyttet ned i kjelleren, der Dutroux hadde spesialinnredet en celle - med en madrass på gulvet og en lyspære i taket.

- Han sendte ned kalde hermetikkbokser med kjøttboller i tomatsaus, og brød som ble grønt etter to-tre dager, forteller hun.

- Folk ønsker å tro at jeg er hovedmannen, men de tar feil. Jeg ble brukt som et instrument av andre, som igjen ble brukt av andre, sier Dutroux ifølge TV-stasjonen VTM.

Rettssaken har stadig blitt utsatt etter at politiet har brukt lang tid på å følge opp tips om at Dutroux kun var en brikke i et stort nettverk for pedofile. Dette har foreløpig vist seg å ikke stemme.

Marc Dutroux risikerer livsvarig fengsel for ugjerningene.

PS: I april 1998 klarte Dutroux å rømme under et rettssmøte etter å ha tatt en pistol fra en politimann.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder