Clinton må punge ut for løgn

Bill Clinton sitter trygt som amerikansk president etter at Lewinsky-saken har blåst over. Det går derimot verre med bankkontoen. I dag ble han dømt til å betale 700 000 kroner til Paula Jones' advokater.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

For første gang i historien har en sittende amerikansk president blitt dømt i en rettssal. Bill Clinton ble torsdag dømt til å betale 89 484 dollar - 700 000 kroner - til Paula Jones' advokater.

Den sviende dommen er et resultat av at Clinton forklarte seg uriktig om sitt forhold til Monica Lewinsky under en utspørring i januar 1998.

Lewinsky ble trukket inn i Jones' søksmål mot Clinton for seksuell trakassering. Clinton nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Lewinsky, hvilket viste seg å være en sannhet med visse modifikasjoner.

Dommer Susan Webber Wright skriver i sin dom at hun ønsker å vise et eksempel ved å dømme Clinton, i tillegg til at hun mener det er uriktig at Paula Jones skal sitte med sine mange advokat-regninger alene etter at Clinton ble tatt i å forklare seg uriktig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder