ENGLEVAKT: Beaglen, som nå har fått navnet Daniel etter den bibelske figuren som overlevde et besøk i en løvegrav, kan ha overlevd på grunn av en forkjølelse. Foto: AP

Mirakelhund overlevde avlivning i gasskammer

(VG Nett) Etter å ha blitt forlatt hos et dyremottak i den lille byen Florence i Alabama i USA, stod beaglen overfor den sikre død i et gasskammer. Men da gassen var skrudd av og døren ble åpnet, kom den lille krabaten logrende ut.

Bjørn-Martin Nordby
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Nå blir hannhunden hyllet som en mirakelhund og har fått navnet Daniel etter den bibelske figuren som overlevde et opphold i løvegraven, ifølge nyhetsbyrået AP.

Etter det uvanlige opptrinnet er Daniel blitt fløyet til New Jersey der redningsgruppen Eleventh Hour Rescue group nå forsøker å finne et nytt hjem til ham.

Ifølge Phil Stevenson, en talsperson i Florence, blir 30 dyr sendt i gasskammeret hver måned. Daniel er ifølge ham kun det tredje dyret som overlever et slikt avlivningsforsøk de siste tolv årene.

- Kanskje Gud bare hadde en bedre plan for ham, sier Stevenson ifølge AP.

Har fått 100 adopsjonssøknader

Det er Jill Pavlik, som jobber frivillig for Eleventh Hour Rescue group, som for øyeblikket tar vare på Daniel.

MATMOR: Jill Pavlik, frivillig i redningsgruppen Eleventh Hour Rescue group, tar vare på Daniel inntil et passende hjem blir funnet til ham. Foto: AP

- Han er veldig søt, glad og omgjengelig, og gikk rundt i huset som om han alltid hadde bodd der, forteller Pavlik.

Ifølge Linda Schiller, grunnlegger og president av redningsgruppen, har de allerede mottatt rundt 100 forespørsler om adopsjon av mirakelhunden. Omtrent halvparten av disse skal ha sagt at de ikke er interessert i å adoptere en annen hund enn Daniel, dersom han ikke er tilgjengelig.

- Kanskje vi må få en kirurg til å få alle hundene våre til å likne på Daniel, spøker Schiller.

Forkjølelse kan ha vært redningen

Ingen kan fortelle hvorfor nettopp Daniel overlevde avlivningsforsøket, men ifølge Stevenson kan beaglen ha hatt en forkjølelse eller liknende som har gjort at han ikke pustet inn så mye av gassen. Videre forteller han at gasskammeret er omtrent på størrelse med lasteplanet på en pickup, og at syv til åtte hunder blir gasset samtidig.

Andre grunner til at Daniel overlevde kan være lavere konsentrasjon av karbonmonoksid enn normalt, at det har vært en lekkasje eller at han har vært i unormalt god form.

Bestemt ved lov

Vinny Grosso, direktør ved dyremottaket i Florence, forteller at Daniel ble forlatt i en boks der folk kan levere dyrene sine anonymt.

- Det var en uønsket hund. Vi hadde ikke noen historie på ham, sier Grosso, og legger til at dyremottaket er forpliktet ved lov til kun å oppbevare et visst antall dyr.

Samme dag som Daniel ble levert hos mottaket, tok de også inn 60 andre dyr. På grunn av det store antallet, måtte de velge ut noen til gasskammeret. Dyr som blir levert uten noe tegn på hvem som har eid dem, er de første som må avgå med døden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder