UNGDOMSMILITSEN HERJER: Mugabes ungdomsmilits får stadig mer makt. Foto: Arkivfoto: REUTERS

Mugabes ungdomsgjenger herjer fortsatt

Ungdomsbandene til president Robert Mugabe får herje fritt på landsbygda i Zimbabwe

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

En gjennomgang av de ulike departementenes utgiftsposter avslørte nylig at ungdomsdepartementet i mai i fjor rekrutterte nærmere 10.300 nye ungdommer til ungdomsmilitsen til Mugabes parti ZANU-PF.

Ungdommene ble ansatt like etter at ZANU-PF for første gang tapte flertallet i Zimbabwes nasjonalforsamling til opposisjonspartiet MDC. Men helt fram til nå er ansettelsene holdt hemmelige.

Les også:Mugabe stempler Tsvangerai som uærlig

Etter en rask opplæring ble den nye ungdomsmilitsen utplassert på landsbygda i Zimbabwe. Samtidig økte volden mot MDC-medlemmer dramatisk, med en rekke tilfeller av drap, voldtekter, tortur og kidnappinger, skriver FNs nyhetsbyrå IRIN.

Det progressive lærerforbundet forteller at lærere på landsbygda er blant dem som lever i daglig frykt for ungdomsbandene. Militsen er til stede på alle skolene, ifølge forbundets generalsekretær Raymond Majongwe.

- De snakker blant annet om «nødvendigheten av å lære barna den riktige historien om landet», og enkelte steder har de gått så langt som å utpeke hvem som skal være skolenes ledere, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder