Rema 1000 butikk i Danmark måtte stenge etter muselort-funn

Rema 1000 i Danmark har på under to år fått 30 innskjerpelser, seks sure Smiley-fjes og et påbud fra Fødevarekontrollen, det danske Mattilsynet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det melder danske Ekstra Bladet og opplysningene bekreftes overfor VG av Rema 1000s danske innkjøps- og marketingdirektør.

– Det er uakseptabelt. Matvaresikkerhet har høyeste prioritet, og vi ønsker å passe på våre kunder. I en stor organisasjon med 11.000 medarbeidere kan det skje feil, men vi har naturligvis sørget for å følge opp sakene og vi har brakt alle forhold i orden, skriver direktør Anders Jensen i en e-post til VG.

Fikk du med deg? VGs store matbørs: Her er maten billigst!

I Ringsted på Sjælland måtte Fødevarekontrollen for få uker siden ta i bruk sin strengeste reaksjon, nemlig å stenge butikken etter at det var funnet muselort og gamle matrester. Det fulgte også med en bot på 90.000 kroner.

Les også: Dobbel krise for Rema-Reitan

Det var andre gang butikken måtte stenge på grunn av mus, men den er nå gjenåpnet.

– Vår kvalitetsavdeling har vært i alle butikker for å gjennomgå rengjøringsprosedyrer, og vi har kikket på hva vi har lært av disse sakene så vi kan gjøre det bedre i fremtiden, skriver Jensen videre i e-posten som er videreformidlet av Rema 1000s danske PR-byrå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder