NOTHING ELSE MATHERS: Snapen Dani Mathers sendte ut til verden fikk store konsekvenser. Her på vei inn i rettsalen med advokaten sin (til høyre) og en uidentifisert mann (til venstre).
NOTHING ELSE MATHERS: Snapen Dani Mathers sendte ut til verden fikk store konsekvenser. Her på vei inn i rettsalen med advokaten sin (til høyre) og en uidentifisert mann (til venstre). Foto: Reed Saxon AP

Playboy-modell dømmes for kroppshets etter Snapchat-bilde

UTENRIKS

Playboy-modellen Dani Mathers (30) dømmes til samfunnsstraff etter at hun delte bilde av en 71-åring i en fellesdusj og uttrykte forakt.

Publisert: Oppdatert: 25.05.17 15:41

Sommeren 2016 sendte Playboy-modellen Dani Mathers ut en snap av en 71 år gammel kvinne i en garderobe på et treningssenter i Los Angeles.

Teksten hun skrev til snappen var: «If I can’t unsee this then you can’t either».

Onsdag ble hun for den snappen dømt til samfunnsstraff som går ut på å fjerne grafitti i 30 dager. I tillegg må Mathers betale rundt 500 kroner i oppreisning til offeret. Hun risikerte opp til seks måneder i fengsel og over 8000 kroner i oppreisning.

Mathers godtok dommen. Prøvetiden er på tre år.

Bakgrunn: Playboy-modell slaktes etter kroppshets av uforvarende kvinne

Angrer veldig

Hun fikk valget mellom fengsel i 45 dager eller samfunnsstraff.

I retten ble hun bedt om å ikke ta bilder som bryter med andres privatliv uten tillatelse igjen. Det hevder adokaten hennes, Thomas Meserau, at hun «ikke hadde noen intensjon om å gjøre».

Ifølge ham er Mathers lettet over å kunne legge saken bak seg.

– Hun skjønte at hun gjorde en feil. Målet hennes var aldri å skade noen og hun angrer veldig på det som skjedde, sier han til Buzzfeed.

Kommentar: Frigjøring fra kroppsskammen

Det kokte i sosiale medier da snappen i 2016 ble gjort kjent, og Mathers ble blant annet anklaget for såkalt bodyshaming, altså kroppshets.

Utestengt på livstid

Mathers er bannlyst fra helsestudiokjeden LA Fitness på livstid.

Helsestudioet hvor Mathers trener og tok bildet varslet i etterkant at de ville kontakte politiet etter hendelsen, og det er altså de som anmeldte saken.

–Våre regler er klare. Bruk av mobiltelefon og fotografering er forbudt i garderobene. Det er ikke bare våre regler, det dreier seg også om vanlig oppdragelse, sa en representant for helsestudioet i 2015.

– Hennes oppførsel er motbydelig og den kan potensielt krenke privatlivets fred for våre medlemmer.

Her kan du lese mer om