BOMBEEKSPLOSJON: Røyk fra den kraftige bombeeksplosjonen i sentrum av Kabul mandag morgen. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix

Afghanske sikkerhetsstyrker kjemper mot opprørere i bygning i Kabul

Minst 65 er såret etter at en lastebilbombe eksploderte i sentrum av Kabul. Opprørere har tatt seg inn i en bygning, der de kjemper mot sikkerhetsstyrker.

NTB-DPA-AP
les også

IS bygger nytt kalifat i Afghanistan

Vinduer ble knust og tykk røyk steg opp fra stedet der den kraftige bomben eksploderte mandag morgen. Gaten var full av folk som var på vei til arbeid.

Ifølge flere tjenestemenn og helsearbeidere er minst 65 personer, hvorav ni barn, såret. Det er også frykt for at angrepet har tatt liv, men situasjonen var fortsatt uavklart mandag formiddag.

En lokal TV-kanal har meldt om to eksplosjoner. Minst en av dem gikk av like ved forsvarsdepartementet.

Området der kampene pågikk, var mandag formiddag sperret av.

les også

Vil ha stans i returer til Afghanistan

Meldte om skyting

Ifølge lokale kilder har opprørerne gått inn i en nabobygning til forsvarsdepartementet.

Også den amerikanske ambassaden, flere andre regjeringskontorer og kontoret til Afghanistans fotballforbund ligger i området.

– Væpnede menn har gått inn i en bygningen, og de kjemper mot afghanske styrker etter en kraftig eksplosjon, sier en talsmann for innenriksdepartementet, til Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået har Taliban tatt på seg ansvaret for angrepet, som skjer samtidig som det pågår fredssamtaler mellom representanter for opprørsgruppen og USA i Qatar.

les også

Taliban-angrep mot amerikansk organisasjon i Kabul

Dekket av støv og røyk

Ifølge et øyenvitne skjedde eksplosjonen like ved Gulbahar Tower, som består av både et kjøpesenter og flere boliger.

– Da jeg åpnet øynene, var kontoret fylt av røyk og støv, og alt var knust. Mine kolleger skrek, sier Zaher Usman, en ansatt i kulturdepartementet, til AFP.

Bygningen han jobber i ligger 150 meter fra stedet der bomben gikk av.

– Vindu falt ned

En talsmann for fotballforbundet i Afghanistan sa at den første eksplosjonen skjedde rett utenfor inngangen til forbundets bygning.

Han opplyste videre at noen av hans kolleger ble såret, men kunne ikke oppgi noe nøyaktig antall.

– Vinduet falt ned på skulderen min. Jeg trodde det var den siste dagen i livet mitt, det var en veldig kraftig eksplosjon, sa en departementsansatt som ønsket å være anonym.

Flere enn 50 mennesker er blitt drept og 352 andre er blitt såret i mer enn ti angrep i Kabul så langt i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder