Frykter nye opptøyer

Guvernøren erklærer unntakstilstand - setter inn nasjonalgarden

Fem demonstranter pågrepet

NYE DEMONSTRASJONER: Tidligere denne uken ble et stort antall politimenn kalt inn i forbindelse med nye demonstrasjoner i Ferguson i Missouri, hvor en ubevæpnet 18-åring ble skutt og drept av politiet i sommer. Foto:Scott Olson,Afp

Ferguson: Politimannen som drepte 18-åring vurderer å si opp

Om kort tid skal en jury avgjøre om politimannen som skjøt
Michael Brown (18) skal straffeforfølges. Nå vurderer han å fratre sin stilling.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

Ifølge CNN er politimannen Darren Wilson i forhandlinger med myndighetene i Ferguson om å si opp sin stilling, til tross for at han selv hevder sin uskyld.

Den 9. august i år ble Michael Brown skutt og drept av Wilson i Ferguson, en forstad til St. Louis i delstaten Missouri. Ifølge politiet ble den afroamerikanske 18-åringen skutt etter en krangel om et skytevåpen, mens et vitne har hevdet at Brown hadde hendene i været.

Wilson skal ha fortalt venner at han tror en oppsigelse vil bidra til å roe ned situasjonen, samt gjøre jobben til sine politikolleger lettere.

Fem demonstranter pågrepet

Samtidig har politimannen ifølge CNN uttalt at en oppsigelse forutsetter at han ikke blir tiltalt for dødsfallet.

Dagen etter drapet brøt det ut voldsomme opptøyer og plyndring i det lille tettstedet. Fredag er det ventet at en jury skal avgjøre om Wilson skal tiltales for drapet på den ubevæpnede tenåringen, og myndighetene frykter nye uroligheter i Ferguson i forbindelse med tiltalebeslutningen.

Natt til torsdag ble minst fem demonstranter pågrepet etter at de nektet å adlyde politiets ordre om å flytte på seg.

Setter inn nasjonalgarden

Missouri-guvernør Jay Nixon har ifølge nyhetsbyrået Reuters erklært unntakstilstand og valgt å kalle inn 400 tjenestemenn fra nasjonalgarden for å bistå det lokale politiet.

Nixon har understreket at beslutningen kun er en forholdsregel og at borgerne ikke byen ikke skal nektes å demonstrere, så lenge det hele foregår på en fredelig måte.

Da Nixon holdt en tale på en skole i Kansas City denne uken protesterte flere studenter mot ham, samtidig som de ropte «hendene i været, ikke skyt».

– Saken har engasjert de unge, uttalte Nixon etter protestene, samtidig som sa han hadde forståelse for at studentene er opprørt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder