FORRÆDERI: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan mener tyrkere som bruker prevensjon gjør seg skyldige i forræderi. Foto:Umit Bektas,Reuters

Tyrkias president vil at landets kvinner og menn skal lage flere barn: Erdogan: – Prevensjon er forræderi

President Recep Tayyip Erdogan mener tyrkere som bruker prevensjon er forrædere og oppfordrer sine landsmenn til å lage flere barn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ett eller to barn er ikke nok. For å gjøre nasjonen sterkere, trenger vi en mer dynamisk og yngre befolkning, mener Erdogan.

Uttalelsen falt da den tyrkiske presidenten deltok i bryllupet til sønnen til en nær støttespiller, forretningsmannen Mustafa Kefeli.

– Våre motstandere har i årevis gjort seg skyldige i forræderi ved å bruke prevensjon for at vår generasjon skulle tørke inn, sa Erdogan.

– Ett barn betyr ensomhet, to betyr rivalisering, tre betyr balanse og fire betyr overflod. Og Gud tar seg av resten, lød presidentens budskap til de nygifte.

Talen ble sitert av nyhetsbyrået Dogan, som også la ut en video av Erodgans tale.

Erdogan har lenge blitt kritisert for å ville innføre et strengere islamistisk styre med begrensede rettigheter for kvinner i Tyrkia.

Den tyrkiske presidenten har selv fire barn, to sønner og to døtre. I november hisset han på seg mange ved å slå fast at tyrkiske kvinner ikke kan være likestilt med menn.

Han har også kommet med utspill om å begrense kvinners muligheter for å ta abort, kjøpe angrepiller og bruk av keisersnitt.

Tyrkia har i dag drøyt 76 millioner innbyggere, men Erdogan mener at befolkningen i faretruende grad er i ferd med å eldes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder