Sykepleierens bror: - Hun må ha følt mye skam

(VG Nett) En australsk TV-selskap sendte i morges et intervju med de to skandaleombruste radiovertene.

Mads A. Andersen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Broren til den avdøde sykepleieren Jacintha Saldanha forteller til avisen Daily Mail at hans troende katolske søster var «en nøye og rettferdig person«».

Radiovertene snakket på TV: Slik unnskyldte de seg

Han sier videre at hun må ha blitt ødelagt etter å ha brutt taushetsplikten da hun avslørte detaljer om den kongelige graviditeten til hertuginnen av Cambridge.

- Hun må ha følt mye skam etter hendelsen, sier broren.

Fredag morgen ble sykepleier Jacintha Saldanha funnet bevisstløs i nærheten av King Edward VVIs Hospital i London, hvor gravide hertuginne Kate ble behandlet for morgenkvalme tidligere i uken.

Nødetatene ble tilkalt, men helsepersonell klarte ikke å gjenopplive Saldanha.

Offentliggjorde Kate-info

Tre dager tidligere tulleringte de to australske radiovertene Mel Craig og Michael Christian fra radioprogrammet «Hot 30 Countdown» til sykehuset.

TULLERINGTE: Australske Mel Greig (t.v.) og Michael Christian (t.h.) er radioverter og tulleringte til sykehuset onsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / SOUTHERN CROSS AUSTEREO

De to utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles for å få tak i informasjon om tilstanden til gravide Kate.

Saldanha mottok samtalen og i god tro satt hun den videre til de ansvarlige sykepleierne som fortalte detaljert om formen til hertuginnen.

Da de to ringte fikk de blant annet vite at Kate sov, og at hun hadde hatt en god natt. De fikk også opplyst at hun hadde fått medisiner, og at tilstanden hennes var stabil.

Tatt av luften

NBCNews meldte fredag kveld at den australske radiostasjonen «2Day FM» sier at radiovertene inntil videre ikke får returnere til programmet av respekt «for det som kun kan beskrives som en tragedie».

Craig og Christian har også sendt ut en unnskyldning, i tillegg uttrykte de sin overraskelse over at de ble satt gjennom til sykepleierne, skriver SkyNews.

- Vi trodde at de skulle slenge på røret med en gang de hørte vår forferdelige aksent. Vi er veldig lei oss hvis vi har forårsaket noen problemer, og vi er glade for å høre at Kate har det bra.

Det australske TV-selskapet Nine Network sendte et intervju med de to reporterne på sitt diskusjonsprogram «A Current Affair». De sier intervjuet blir «rått og følelsesladd».

- Dyp sorg

Saldanha jobbet fire år på King Edward VVI Hospital, og blir beskrevet som en utmerket sykepleier, og godt respektert og populær blant sine kolleger, skriver sykehuset i en pressemelding melder BBC.

- Det er med svært dyp sorg at vi bekrefter det tragiske dødsfallet til et medlem av vår pleiepersonalet, Jacintha Saldanha. Hun var nylig utsatt for en tullesamtale, og sykehuset har etterpå støttet henne gjennom den vanskelige tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder