TRØSTER: Jim Casey, onkel til de to sårede brødrene, og fembarnsmoren Liz Norden. Hennes to eldste sønner mistet begge et ben i eksplosjonene i Boston Marathon. Foto: Patricia Wen/The Boston Globe via Getty Images

Begge sønnene måtte amputere beina

Liz Norden var akkurat ferdig med å handle grønnsaker da mobiltelefonen ringte. På skjermen blinket navnet til sønnen. - Mamma, jeg er alvorlig såret, sa han.

 • Jarle Grivi Brenna

Artikkelen er over syv år gammel

Den 31 år gamle sønnen hadde gått sammen med broren sin for å se en venn fullføre Boston Marathon. Nå lå han i ambulansen i full fart mot sykehuset Beth Israel Deaconess.

I samtalen forteller han at bena er kraftig forbrent som følge ham brannen. Broren hadde stått ved siden av ham, men nå vet han ikke lenger hvor han er.

I løpet av de neste timene forstod Norden at det var virkelig. Bombene har endret livet til sønnene for alltid. Begge måtte amputere ett bein - fra kneet og ned, skriver Boston Globe.

Den andre sønnen er 33 år. Begge jobbet som taktekkere, men mistet nylig jobben på grunn av nedskjæringer. Nå ligger de to brødrene på hvert sitt sykehus i Boston.

- Ikke i mine villeste drømmer har jeg forestilt meg at noe sånt kunne skje, sier Norden. Lokalavisen møtte henne på en benk utenfor sykehuset.

Legene hadde ikke da gitt tillatelse til at hun kunne besøke noen av sønnene. Tilstanden var for kritisk.

- Jeg har to sønner på to ulike sykehus. Jeg er så knust, sier hun til NBC News.

Den yngste sønnens kjæreste ligger også kritisk skadd, på et tredje sykehus i den amerikanske byen. De skal alle tre ha stått rett i nærheten av Martin Richard (8), som døde i eksplosjonen.

Tre personer omkom og 176 personer er skadet etter at bombene gikk av med kort tids mellomrom i går kveld norsk tid. I dag sa president Barack Obama at det dreier seg om en terrorhandling.

- Dette var en avskyelig og feig terrorhandling. Vi vet ikke hvem som gjorde det, eller hvorfor, men vi skal finne det ut, sa Obama.

Ifølge presidenten kan det seg om alt fra utenlandske eller innenlandske terroristgrupper, til enkeltpersoner.

- Vi skal finne dem og stille dem til ansvar, sa Obama.

Under en pressekonferanse tirsdag morgen amerikansk tid ba FBI innstendig om hjelp fra publikum for å finne ut hvem som stod bak bombene i målområdet til Boston Marathon.

Rick DesLauriers, som leder FBIs etterforskning, ville ikke gi opplysninger om politiet hadde noen mistenkte eller om de hadde pågrepet antatte gjerningspersoner.

Mer om

 1. Boston-bombene

Flere artikler

 1. Obama: En avskyelig og feig terrorhandling

 2. Disse to er mistenkt for å stå bak Boston-bombene

 3. Jeff (27) måtte amputere begge beina

 4. Boston-politiet: Ingen er pågrepet for bombeangrepet

 5. Obama: Terroristene valgte feil by

Fra andre aviser

 1. Flere barn blant de skadede og drepte

  Aftenposten
 2. Femåring fortsatt kritisk skadet

  Bergens Tidende
 3. Minst to drept etter bombeangrep mot Boston Marathon

  Aftenposten
 4. To drept - nærmere 100 skadet

  Bergens Tidende
 5. - Medstudenter hjalp Tsarnajev etter bombingen

  Aftenposten
 6. To brødre lemlestet av bomben

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder