LIVSTID: En ung Charles Manson (t.h.) på vei til rettssalen i 1970. Til venstre slik han så ut som 74-åring i 2009, i Corcoran State Prison i California.

LIVSTID: En ung Charles Manson (t.h.) på vei til rettssalen i 1970. Til venstre slik han så ut som 74-åring i 2009, i Corcoran State Prison i California. Foto:,AP

Nå skal massemorderen (80) få gifte seg

Han sjokkerte en hel verden da han og «familien» begikk grusomme drap i 1969. Nå har massemorderen Charles Manson funnet kjærligheten i 26 år gamle Afton Burton.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er nyhetsbyrået AP som har fått tak i et rettslig dokument som gir Manson tillatelse til å gifte seg med Burton.

Bruden, Afton Elaine Burton, hevder Manson er uskyldig dømt. Hun forlot hjemstedet sitt i Illinois da hun bare var 17 år, for å flytte til Corcoran i California, der Manson sitter fengslet på livstid. Med seg i bagasjen hadde hun, ifølge magasinet Rolling Stone, 2000 dollar hun hadde spart opp ved å jobbe som ekstrahjelp på et lokalt eldresenter.

Etter at Burton, eller «Star» som hun vil bli kalt, kom til Corcoran, har hun besøkt Manson jevnlig i fengselet. I et intervju med Rolling Stone i fjor avslørte hun gifteplanene.

Dette ble imidlertid avkreftet av Manson selv, men nå har han tilsynelatende endret mening.

Okkultisme

Tillatelsen ble utstedt 7. november, og er kun gyldig i 90 dager. Er giftermålet ikke gjennomført innen fristen, må paret søke på nytt dersom de fortsatt ønsker å gifte seg.

BESØKSVENN: Afton Elaine Burton, eller Star som hun kaller seg, besøker Manson i fengselet hver lørdag og søndag. Bildet er tatt i 2011. Foto: Polaris,

Manson hadde en svært tøff oppvekst, og moren skal ikke ha vært i stand til å ta vare på gutten, som ble født i 1934 i Cincinnati i Ohio. Under sine mange fengselsopphold ble han interessert i okkultisme, og etter en prøveløslatelse i 1967 sluttet han seg til den nye og raskt voksende hippiebevegelsen i California.

Sexslaver

Han ble en populær skikkelse i miljøet, og samlet rundt seg en gruppe tilhengere på en ranch utenfor Death Valley, der narkotikaen fløt fritt og unge kvinner måtte være Mansons sexslaver.

Gruppen kalte seg for «familien Manson», og ble kjent for en hel verden gjennom to svært blodige drapsorgier en augusthelg i 1969:

Den første kalles for «Tate-drapene», da fem mennesker ble drept i og rundt filmskaperen Roman Polanskis hus i Los Angeles. En av de døde var Polanskis høygravide kone Sharon Tate.

VGTV: Jakten på Charles Mansons siste skjulested.

Ved den andre anledningen ble ekteparet Leno og Rosemary LaBianca funnet drept i sitt hjem etter å ha blitt knivstukket opptil 41 ganger.

Omgjort straff

Manson ble dømt for å ha medvirket til drapene i sammen med 8 «familiemedlemmer» i 1971. Dødsdommen ble året etter omgjort til livstidsstraff, da California avskaffet dødsstraffen. Han soner fortsatt sin livstidsstraff, denne ble ikke reversert selv om California i 1976 gikk tilbake til dødsstraff.

Han har flere ganger søkt om prøveløslatelse, men fått avslag. Nå slipper han tidligst ut i 2027.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder