HARD KAMP: Røyk stiger opp etter et luftangrep, fra den amerikanskledede koalisjonen, i Shuhada nabolaget i Fallujah. Foto: Khalid Mohammed, Ap

Mer enn tusen soldater såret i kampene i Falluja

Mer enn tusen medlemmer av de irakiske styrkene er såret siden operasjonen for å erobre Fallujah startet for snart to uker siden.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi har mottatt 1119 sårede siden starten av offensiven, sier en kilde i helsevesenet i Bagdad til AFP. Vedkommende, som vil være anonym, sier de sårede er behandlet på sykehusene i Kadhimiya, Abu Ghraib, Al Karama, Al Karkh og Yarmuk.

Blant de skadde er medlemmer av hæren, politiet, antiterrorstyrkene, og den paramilitære, Iran-støttede gruppa Hashed al-Shaabi (Folkelig mobilisering).

Les også: Irakiske styrker har startet storoffensiv mot Fallujah

Noe tall på drepte kan kilden ikke oppgi. Den irakiske hæren vil heller ikke oppgi sine tapstall. Tallet på begravelser landet over tyder imidlertid på at mange blir drept i kampene om byen, skriver AFP.

Les hele VGs dekning av Irak her

Irakiske styrker satt mellom den 22. og 23. mai i gang en stor offensiv med mål om å gjenerobre IS-bastionen Falljua, en by som ligger bare 50 kilometer vest for Bagdad. Byen var den første IS erobret i landet i 2014.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder