UNDER ETTERFORSKNING: Hillary Clinton får trolig snart svar på hva FBIs konklusjon etter den omfattende etterforskningen mot henne blir. Her fra valgmøtet hennes i New Jersey onsdag. Foto: Thomas Nilsson/VG

Hillary-velger: – Bekymret for at epost-saken kan skade henne

Tidligere FBI-agent til VG: – En svært, svært komplisert sak

CAMDEN (VG) I over åtte måneder har FBI-etterforskningen hengt som en mørk sky over Hillary Clinton (68). Nå får hun trolig snart svar.

Clinton nevnte ikke de siste dagers utvikling med et ord under valgmøtet i en gymsal Camden i New Jersey onsdag.

Rett før helgen ble det kjent at hennes nærmeste medarbeidere har blitt avhørt av FBI – et ledd i den omfattende etterforskningen av Clintons bruk av en privat epost-server da hun var utenriksminister.

Onsdag ble det kjent at Clintons politiske rådgiver Cheryl Mills avbrøt sitt avhør etter å ha blitt stilt et spørsmål som advokaten og justisdepartementet hadde blitt enig om var forbudt område, ifølge Washington Post. Hun fortsatte avhøret kort tid etterpå.

Clinton skal ennå ikke være avhørt, men har sagt at hun stiller seg til disposisjon.

Sett deg inn i saken: Topphemmelig materiale i Clintons e-poster

Trump mot Clinton

FBI-etterforskningen har gjentatte ganger blitt brukt mot henne av republikanerne, ikke minst han som etter alt å dømme blir republikanernes kandidat.

Donald Trump har gjentatte ganger argumentert for at den beviser at hun ikke er skikket som president.

– Det er ganske klart at vi vil få store ulikheter i presidentvalget. Ulikhet i fremgangsmåte, i synspunkt, i forståelse, toleranse og respekt. Men vi er bedre enn kampanjen til den sannsynlige nominerte, sa Clinton med adresse til Trump i går.

Bill Clinton til VG: – En ære å bli første mannlige «førstedame»

James Conway var FBI-agent i 25 år, og er nå sjef for Global Intel Strategies.

– Mange spør seg hvorfor det tar så lang tid, men dette er en svært, svært kompleks sak, sier Conway til VG.

Les også: FBI utvider etterforskningen av Clintons e-poster

– Hundre prosent politisk uavhengige

Han har jobbet med flere lignende saker, og kjenner godt til rutinene og metodene som brukes.

– Hun kommer ikke til å bli behandlet annerledes enn andre. Det er viktig å understreke at FBI er ett hundre prosent politisk uavhengig.

I løpet av etterforskningen har over 140 etterforskere jobbet med saken. Nå tyder mye på at de nærmer seg en konklusjon hvorvidt de mener det bør reises sak eller ikke.

– Det blir interessant å se hva som skjer de neste månedene. Ingen vet, sier Conway og legger til at FBI kommer til å holde kortene tett til brystet helt til de offentliggjør konklusjonen.

Les også: Clinton mottok hemmeligstemplet informasjon om Benghazi-angrepet

– Flaut

Lucille Kopp (68) og Nancy Theil (64) hadde tatt turen til Camden for å høre på sin favoritt.

– Jeg er litt bekymret for at epost-saken kan skade henne, men hun stod oppreist i Benghazi-saken også. Trump kan ikke si at han er perfekt han heller, kan han det, spør Kopp retorisk.

– Du må beklage til folk i Norge at Trump har kommet så langt han har gjort, skyter Theil inn.

STØTTET HILLARY: F.v Lucille Kopp (68) sier at hun har en viss frykt for at epost-saken kan skade Clinton. I går var hun og venninnen Nancy Theil (64) - i midten - til stede på Clintons valgmøte. Foto: Thomas Nilsson/VG

– Det er flaut, fortsetter Kopp.

Jusprofessor Laurie Levenson ved Loyola Law School sier at det ikke har kommet frem beviser i offentligheten som indikerer lovbrudd.

– Jeg tror det er et langskudd at hun kommer til å bli tiltalt, sier hun til VG.

Flere amerikanske medier har skrevet at FBI foreløpig ikke skal ha funnet bevis på at Clinton med overlegg har brutt loven. Til VG sier FBI at de ikke ønsker å gi noen kommentar.

Les også: Sanders: – Amerikanerne er møkk lei av å høre om de forbanna e-postene

LANG KØ: Hillary Clinton fylte en gymsal med supportere under sitt valgmøte i Camden i New Jersey. Foto: Thomas Nilsson/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder